Шеф в ПЕС видя подобрение на политическата култура у нас

OFFNews 13 септември 2013 в 16:32 2028 10

Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС
Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС

България има редица важни подобрения на политическата култура в страната, които забелязвам от предишното ми посещение в страната.

Това заяви председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода след срещата си с премиера Пламен Орешарски.

„ГЕРБ се върна в парламента, защото това е ролята на опозиция. А министър-председателят и правителството започнаха диалог с гражданското общество, което също е много важно”, отбеляза Свобода. В рамките на посещението си у нас той предвижда и среща с представители на протестиращите.

Свобода коментира, че не се сеща за друга европейска страна, където полицията да се е държала така въздържано, както в България, по отношение на участници в протести, които от формална гледна точка не са били легитимни.

„Два инцидента в страната ви ми направиха впечатление - проверките на хора, които са идвали с автобуси от други градове, за да участват в протестите, както и инцидентът във Варна, където полицията е поискала списък с имената на членовете на партия ГЕРБ”, посочи още Ханес Свобода. Той отбеляза, че е получил уверението на премиера Пламен Орешарски, че гледа сериозно именно на тези два случая и подхожда сериозно към протестиращите у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!