Въпрос за Делян Пеевски ядоса премиера в парламента

Последна промяна на 13 септември 2013 в 12:11 11555 34

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Невралгичният въпрос "Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС" вбеси премиера Пламен Орешарски и той прекрати брифинга си в парламента.

"Утре е 14 септември и стават три месеца, откакто Делян Пеевски бе гласуван в парламента. Кой в крайна сметка направи предложението, кой изрече името", бе въпросът на Полина Паунова от Mediapool.

Думите й ядосаха министър-председателя и той прекрати брифинга с думите: "Струва ми се, че приключихте с рационалните въпроси".

Минута преди това въпросът за Делян Пеевски бе зададен и от друг журналист, но Орешарски отново отказа да отговори. Той все пак запази самообладание и не отне думата на репортерите.

По-рано днес зам.-председателят на НС Мая Манолова коментира пред "Нова телевизия" , че въпросът с избора на Пеевски за председател на Държавната агенция за национална сигурност вече съвсем не е част от дневния ред на обществото.

"Продължава да се върти една плоча, която интересува все по-малко хора.  Ако това ще ви успокои, аз предложих Делян Пеевски", каза Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.09 2013 в 15:32

Този въпрос ту ядосва премиера, ту го забавлява. Нещо не му издържат нервите, от крайност в крайност... А керванът си върви... Проектът "Белене" продължава...

13.09 2013 в 20:44

... А мнозинството...???? Ко - не!
Баси и малцинството!!! Ха-хаха! Съвестно малцинство!
Повръщам! Ех,м Алеко, Алеко, защо не умря при Гредетин.....

13.09 2013 в 20:37

Отговорът е прост:
Гнидата е "ДържаВата" - квот и да се мисли за нея...
Банки, партии, gоvernment, give-rn-ment, говна, медии, менти.....
Още Торо е прозрял когат сме били малки, че:

"В последна сметка, щом властта вече е преминала в ръцете на народа, мнозинството е оставено да управлява и управлява дълго не защото е по-голяма вероятността правото да е на негова страна, не защото и малцинството намира това за по-справедливо, а поради физическото му превъзходство. Обаче правителство, в което мнозинството надделява при всички случаи, не може да се основава на справедливостта - дори и такава, каквато я разбират хората. Невъзможно ли е правителство, в което не мнозинството по право, а съвестта да решава кое е добро и кое - зло; в което мнозинството да решава само ония въпроси, спрямо които е приложим законът за целесъобразността? Нима е нужно гражданинът за миг дори, дори в нищожна степен да подчинява съвестта си на законодателя? Защо тогава всеки човек има собствена съвест? Мисля, че първо трябва да сме хора и подир това - поданици. Не е толкова важно да питаем уважение към закона, колкото към правдата. Едничкото задължение, което имам право да поема, е по всяко време да върша онова, което смятам за правилно."
С две думи: Четете,моля!

13.09 2013 в 19:34

не знам каква ти е идеята но един въпрос към радан преди да са се сформирали по на гъсто-този трайчо трайков за цвят за мирис или като представител на партизанските наследници е в тази манджа или като добре обучен комисионер-революционер или ...във всеки случай не е за доброто на държавата в това и ти и аз а и всички сме сигурни

13.09 2013 в 18:56

Нагли, по-нагли, най-нагли, комунисти! Оставка гадове!

13.09 2013 в 18:31

Изглежда с истинския отговор на сакралния въпрос, всички властУващи ще имат проблеми.Ако назначението не е станало по идея на Олигарски,БСП,ДПС,хАтака,тогава кой?.Е кой остана не упоменат? Агент Ангелов-Сергей-Сава,Цветан Василев, ВТБ или рускато посолство,чрез някой от упоменатите...ДПС директно бяга от отговорност,СерГей СатаниШеф говори глупости и тая простакеса да се хвърли на амбразурата остроумничи.Въпроса е толкова елементарен,че липсата на отговор е притеснителна.Много притеснителна.Не съм забелязал само един журналист да го задава - наБареков.Може би той знае отговора?

13.09 2013 в 18:02

Да си пазим барута и чорапите сухи за да удържим на атаките
Радан Кънев, лидер на ДСБ
Ден след представянето на Гражданския съвет на Реформаторски блок, компроматните машини (да не използвам истинската дума) са вече заредени, насочени и започват да стрелят...http://daniivanov.blogspot.com/2013/09/blog-post_4560.html

13.09 2013 в 17:29

ако журналистите ни бяха истински журналисти щяха на смени от сутрин до вечер където и както ги видят тези да им задават един и същи въпрос..та по въпроса за пеевски....

13.09 2013 в 17:26

според мен дори да отговорят на въпроса за този селтак пеевски-след всеки друг въпрос не е лошо пак да го задаваме просто ей така..та кой предложи пеевски..докато не ги докараме до самоубийства или специалицирано душевно заведение

13.09 2013 в 17:17

+++++ смяяяях но това е истината ..всъщност това е точната диагноза