Въпрос за Делян Пеевски ядоса премиера в парламента

Елица Мартинова 13 септември 2013 в 12:11 12182 34

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Невралгичният въпрос "Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС" вбеси премиера Пламен Орешарски и той прекрати брифинга си в парламента.

"Утре е 14 септември и стават три месеца, откакто Делян Пеевски бе гласуван в парламента. Кой в крайна сметка направи предложението, кой изрече името", бе въпросът на Полина Паунова от Mediapool.

Думите й ядосаха министър-председателя и той прекрати брифинга с думите: "Струва ми се, че приключихте с рационалните въпроси".

Минута преди това въпросът за Делян Пеевски бе зададен и от друг журналист, но Орешарски отново отказа да отговори. Той все пак запази самообладание и не отне думата на репортерите.

По-рано днес зам.-председателят на НС Мая Манолова коментира пред "Нова телевизия" , че въпросът с избора на Пеевски за председател на Държавната агенция за национална сигурност вече съвсем не е част от дневния ред на обществото.

"Продължава да се върти една плоча, която интересува все по-малко хора.  Ако това ще ви успокои, аз предложих Делян Пеевски", каза Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!