Мая Манолова за Пеевски: Върти се плоча, която интересува все по-малко хора

OFFNews 13 септември 2013 в 08:40 9941 57

Мая Манолова. Снимка БГНЕС.
Мая Манолова. Снимка БГНЕС.

Темата за това кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС вече вълнува все по-малко хора и това не е тема, която е в дневния ред на обществото.

Това е позицията на Мая Манолова от БСП.

Според нея по този случай, който вече не е в дневния ред на обществото, има необяснимо настървение. "Продължава да се върти една плоча, която интересува все по-малко хора. Ако това ще ви успокои, аз предложих Делян Пеевски", обърна се Манолова към водещите на сутрешния блок.

Според нея политическата отговорност за назначението на Пеевски вече е поета, включително и с протестите срещу правителството. "След всяка грешка трябва да има оставка ли?", попита тя.

Зам.-шефката на Парламента заяви, че в началото на протестите е изпитвала уважение към протестиращите, за това, че те отстояват кауза. Но днес вече протестите били опорочени, защото на тях идват все повече организирани от партийни централи хора. "Мога да дам десетки примери за тава как се организират участници в протестите", каза Манолова и посочи община Дупница, в която кметът е от ГЕРБ и с негова помощ са организирани служители на общината за включване в антиправителствения протест. Според нея това явление се наблюдава още от февруарските протести, когато свиневъди дойдоха да подкрепят Бойко Борисов пред Парламента.

Тя обясни, че с "протестния туризъм" много хора са обезпечили летните си почивки. "Сумите, които се тиражират са 30 лв. за пенсионер, 50 лв. за по-младите, за семейство с дете – над 100 лв", каза тя.

"Наистина ли се съмнявате, че една голяма част от протестиращите не са стимулирани допълнително? Това е публично известно, няма човек, който да не признае това. Все пак ние сме малка държава, София все пак не е толкова голяма столица", каза Манолова. 

Тя обясни, че за организацията на контрапротестите, които са в подкрепа на правителството, е имало помощ от структури на БСП. Това било така, за да се даде възможност на хората, които подкрепят кабинета, но не могат дойдат до столицата, да го направят. "Нали не отричате правото на българските граждани да харесват правителството? Защо, тези които протестират срещу правителството, да имат основания, а тези, които искат да го защитят, да нямат основания?", попита Манолова. Тя поясни, че никога БСП не си е позволявала да използва звисимости и да плаща, за да изкарва хората на протести. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!