Борисов: Доган е мъдър, не е предложил Пеевски за шеф на ДАНС

OFFNews 11 септември 2013 в 17:13 4405 16

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Бойко Борисов прехвърли изцяло на лидера на БСП Сергей Станишев вината с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Пред журналисти в Парламента той заяви, че като шеф на контраразузнаването Пеевски всъщност е трябвало да върши мръсната работа и бъде използван. 

"Винаги съм казвал, колкото и това да ми е носело негатив, че Ахмед Доган е от най-добрите политици на прехода за тези 22 години. Не вярвам г-н Доган да направи такова предложение, знаейки какво ще се случи впоследствие. За разлика от другите, той е човек, който може да предвижда. Според мен, най-вероятно предложението е на Станишев, защото той излезе тогава и каза, че това е човек, който ще свърши някакви работи, които са нестандартни. Под нестандартни работи в една служба като ДАНС се разбира нещо извън закона. Затова аз считам, че почти всичките действия на Станишев са извън закона. Виждате каква изнервеност има в тях, защото виждат, че управлението им е пагубно. Дори и синдикатите, които колкото и да искат да помогнат на това правителство, нищо от това, което желаят, не може да се случи. При една толкова ниска събираемост, при тази ширеща се контрабанда, ще видите какви резултати ще излязат в края на годината. Точно това, в което упрекваха ГЕРБ, ще стане безпощадно ясно, че всъщност е тяхно дело", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

На 20 юни след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, Борисов обяви, че е било подготвено убийството му, след като бъде арестуван. Тогава той посочи Ахмед Доган като човекът, който е предложил Пеевски за поста.

Днес Борисов отказа да отговори на въпроса дали Делян Пеевски, когото посочи за свой екзекутор,  е част от олигархията

"Господин Пеевски сега е разбрал всъщност, че ако му беше приета от парламента кандидатурата, щеше да има много големи проблеми за него самия, защото щеше буквално да бъде използван от двете партии - от БСП, ДПС в случая и да бъде каран да върши мръсната работа. И всъщност те така и оправдаха предложението си за назначение. Мисля, че сега, когато панически бягат от него и Станишев, и Местан, ще си направи своите изводи за какво са го предложили", заяви бившият премиер, цитиран от Mediapool

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!