Румен Петков измисли плакат срещу Сергей: "Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски"

13 септември 2013 в 08:28 4405 10

Румен Петков. Снимка: БГНЕС
Румен Петков. Снимка: БГНЕС

Аз още отсега виждам плаката, който Борисов би издигнал (при следваща предизбовна кампания - б.р.): "Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски".

С този пример бившият МВР министър Румен Петков илюстрира за пореден път тезата си, че настоящото ръководство на БСП трябва да си тръгне.

Ключова е думата "отговорност" в изказването на Лютви Местан от преди дни. Той каза, че отговорността е обща", припомни Петков в студиото на bTV. На въпрос кой в БСП трябва да я поеме, той отговори: "Е, кой? Може и портиерът, както става в последните години. Очевидно е, че председателят". 

Петков осмя и част от кадровите назначения в кабинета. "Аз до ден-днешен не знам кой как определи министрите. Министърът на регионалното развитие например е очевидно недоразумение. Колкото повече стои в кабинета, толкова повече вреди", коментира бившият МВР шеф. Той обобщи, че БСП като партия не участва съвсем в управлението. На национален съвет червените дори не разгледали първите 100 дни на кабинета. 

"Политическа подкрепа не се прави с решения като това за Пеевски, който между другото беше унизен от цялата ситуация, каза още той. - Изложихме се достатъчно. Ако Сергей Станишев не го разбира, значи властта за него е самоцел."

"Хората на улицата на първо място се борят за морала си", смята Петков. Според него е много рано за нови избори, но дали правителството ще оцелее, зависи от парламента. 

Запитан за срещата си с братя Галеви, Петков хвърли топката към шефа на Гранична полиция по време на управлението на ГЕРБ. Той по думите му е осигурил "тържествено изпращане" на братята зад граница, въпреки че те са с влязла в сила присъда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!