Цветанов хвана М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден)

18 януари 2013 в 08:31 1668 8

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов надмина всички очаквания за странни имена на полицейски операции, като обяви най-новата - М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден).

Името на операцията удивително съвпада с фамилията на съдия Теодор Милев от Окръжен съд Велико Търново, който е участвал в разглеждането на мярката за неотклонение, наложена на Методиев. Подходът за кръщаване на операция на името на съдия веднъж вече беше използван от МВР при операция Р.А.Л.И.Ц.А. 

При нея е задържан 25-годишният Звезделин Методиев, съобщил Цветанов през нощта на "Фокус".

По думите на вътрешния министър Методиев  е "активен представител на криминалния контингет за кражби на моторни превозни средства и вещи, и части от МПС".

От 2002 г. до 2012 г. Методиев има 19 присъди. 

"Девет от присъдите са за противозаконно отнемане на МПС, а останалите 10 присъди са за кражби от жилища на граждани и необитаеми къщи. Три от тях са били извършени в условията на опасен рецидив", разказва Цветанов.

Това обяснява част от името - "Мастит Измамник", но не става ясно защо е и "Лицемер Е Вреден".

Цветанов отново се оплаква, че съдът дава леки присъди на рецидивисти, което напомня на фразата на Бойко Борисов - "Ние ги хващаме, те ги пускат".

„Благодаря на служителите на МВР и искам да се обърна с огромна болка и молба към представителите на съдебната система: Нека всички да обединим усилията си и да запазим достойнството на честните и трудолюбиви български граждани.

Да положим усилия, водени от върховенството на закона – подобни лица да бъдат там, където им е мястото, за да не се увеличава броят на жертвите на престъпността и липсата на справедливост в една демократична държава”, апелира към съда вътрешният министър.

В чест на новата операция на Цветан Цветанов агенция "Фокус" пусна обзор с подобни операции и напомни, че преди година - на 26 януари, имаше Р.А.Л.И.Ц.А. - Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А - анархия. При нея беше заловен за изнудване Вальо Бореца.

По-късно стана ясно, че Цветанов е кръстил тази операция на  на съдията от Софийски градски съд Ралица Манолова, която пуснала Бореца под домашен арест през 2011 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!