Цветанов хвана М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден)

Последна промяна на 18 януари 2013 в 08:31 1196 8

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов надмина всички очаквания за странни имена на полицейски операции, като обяви най-новата - М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден).

Името на операцията удивително съвпада с фамилията на съдия Теодор Милев от Окръжен съд Велико Търново, който е участвал в разглеждането на мярката за неотклонение, наложена на Методиев. Подходът за кръщаване на операция на името на съдия веднъж вече беше използван от МВР при операция Р.А.Л.И.Ц.А. 

При нея е задържан 25-годишният Звезделин Методиев, съобщил Цветанов през нощта на "Фокус".

По думите на вътрешния министър Методиев  е "активен представител на криминалния контингет за кражби на моторни превозни средства и вещи, и части от МПС".

От 2002 г. до 2012 г. Методиев има 19 присъди. 

"Девет от присъдите са за противозаконно отнемане на МПС, а останалите 10 присъди са за кражби от жилища на граждани и необитаеми къщи. Три от тях са били извършени в условията на опасен рецидив", разказва Цветанов.

Това обяснява част от името - "Мастит Измамник", но не става ясно защо е и "Лицемер Е Вреден".

Цветанов отново се оплаква, че съдът дава леки присъди на рецидивисти, което напомня на фразата на Бойко Борисов - "Ние ги хващаме, те ги пускат".

„Благодаря на служителите на МВР и искам да се обърна с огромна болка и молба към представителите на съдебната система: Нека всички да обединим усилията си и да запазим достойнството на честните и трудолюбиви български граждани.

Да положим усилия, водени от върховенството на закона – подобни лица да бъдат там, където им е мястото, за да не се увеличава броят на жертвите на престъпността и липсата на справедливост в една демократична държава”, апелира към съда вътрешният министър.

В чест на новата операция на Цветан Цветанов агенция "Фокус" пусна обзор с подобни операции и напомни, че преди година - на 26 януари, имаше Р.А.Л.И.Ц.А. - Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А - анархия. При нея беше заловен за изнудване Вальо Бореца.

По-късно стана ясно, че Цветанов е кръстил тази операция на  на съдията от Софийски градски съд Ралица Манолова, която пуснала Бореца под домашен арест през 2011 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.01 2013 в 15:18

Пак тия глупости, щели да се изтрепат... те се пребиват сега със секири и брадви, наличието на огнестрелно няма по никакъв начин да им промени животинските инстинкти. Трябва да ви интересува повече вашето благосъстояние и сигурност, а не дали комшията ще се стреля със зетя си. Който иска да се трепе и сега няма как да го спреш. 'Лабав аргумент.

С халосните какво ще правиш? По-добре викай "БУМ!" като видиш крадец у вас. А тая глупост за стоп патроните няма да я коментирам - разрешаването на огнестрелно с нелетални боеприпаси ще доведе до редовни престрелки навсякъде. Защо? Защото като знаеш, че тоя, по когото стреляш няма да си отиде, ще си го пуцаш яко и за без причина. Да не говорим, че със стоп патроните точно никаква куршумотека не може да се направи, та ще си знаеш, че не могат и да те намерят после.

18.01 2013 в 12:13

Code name K.N.D. - Kids Next Door. Явно гледаме Cartoon Network на живо.

18.01 2013 в 11:47

На Цвъки му хлопа дъската, ама много здраво напоследък.

18.01 2013 в 11:09

"От 2002 г. до 2012 г. Методиев има 19 присъди. "

Сега ще му е 20-та с потупване по рамото!
Показни предизборни постановки!

18.01 2013 в 09:57

Господин Министре, по нова година беше откраднат акумулатора на служебната кола на този сайт. Новичък, даже гаранционната му карта е налице. Може ли да разчитаме на връщането му, при вашето вещо съдействие?
Заявление по местопрестъплението не сме подавали, само за да не товарим служителите ви с неразкриваемост. Но понеже имаме нормални отношения с тях, който трябва - знае за случая. Казваме каквото знаем само на когото вярваме, на Вас - инцидентно. Понеже уважаваме закона за защита на информацията, и понеже не вярваме на всекиго.

18.01 2013 в 09:21

Хайде сега, то ще се изтрепят преди да дойде реда на крадеца, да не говорим, че политиците тогава ще са много оборотни.
Обаче съм твърдо за оръжие със стоп патрони, халосни, английска сол... и други екстри, при които трябва да се извика бърза помощ.

18.01 2013 в 09:03

"Лицемер и Вреден", като следвам логиката на изказванията на ЦЦ по всички въпроси, уточнява - кой е автора на тази "операция" М.И.Л.Е.В !

18.01 2013 в 08:56

Г-н Цветанов,
Разрешете да стреляме по крадците у дома, както и ако го видим, че ни краде колата. Само го разрешете. Престъпността ще намалее драстично. Защото ще има поне малко страх от страшно възмездие у престъпниците, които сега са недосегаеми при съществуващите закони.