Цветанов: Нямам връзка с кумеца си

08 януари 2013 в 11:46 3948 12

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов отрече да има каквато и да било връзка със скандала, свързан с продажбата на дюни край Несебър.

В скандалната сделка за строеж върху дюни е замесен кумецът му и строителен предприемач Тодор Бояджиев. При управлението на ГЕРБ бизнесменът е спечелил поръчки за над 25 милиона лева.

"Нямам абсолютно никакво отношение с този процес и разбрах от медиите за евентуалната връзка, която приписват на вицепремиера Цветанов", коментира министърът.

"Когато ми се обадиха медиите, за да питат за връзката евентуално с Тодор Бояджиев, аз попитах – къде е връзката на Цветанов с този строеж или с тези дюни? Журналистът ми каза – вестникарски много добре звучи връзката на Цветанов с някой от този комплекс. На 28, когато разговарях с премиера, и когато каза какво е разпоредил относно това, че трябва да бъде спрян този строеж и празниците не са най-удачният момент, когато да се правят подобни строителни дейности, изцяло бяхме в подкрепа на това, което е направил като решение”, коментира вицепремиерът.

Той не отрече, че е семеен приятел с Бояджиев и че е кумувал на дъщерята на бизнесмена.  Въпреки, че медиите вече писаха, че възходът на компанията на Бояджиев "Ти Ви Би" започва веднага след парламентарните избори през 2009 г., вътрешният министър посочи, че Бояджиев е станал известен от 2009 година с това, че той е станал кум на дъщеря му.

Знаете ли, че аз съм кум на много семейства и също така съм кръстник на много деца, заяви Цветанов пред журналисти. Той дори съобщи “новината”, че е бил поканен и за кръстник на дете във Враца и попита: “Това по някакъв начин прави ли ме съпричастен към нещо, което примерно извършва някой като дейност – било то търговска, било то някаква бизнес дейност? Ако човек спазва законите, какъв е проблемът? Ако човек наруши законите, тежестта на държавата трябва да бъде стоварена с пълната сила върху всяко едно лице. Така че това, че някой познавам или съм кум на дъщеря му по никакъв начин не го облагодетелства, а мога да ви кажа, че през всичките тези години съм му създал повече проблеми от това, че съм станал кум на дъщеря му”, обясни министър Цветанов.

"Правителството е показало своето отношение към престъпността, когато има процедури, които може би са нарушени, трябва да се вземе отношение и да се предприемат действия, които да ограничат това, което би могло да навреди на държавата и на определени общини, където има подготовка за изграждането на някакви комплекси, ако са в нарушение на българското законодателство", коментира още вицепремиерът, който днес откри ремонтирано общежитие в Академията на МВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!