Цветанов: Аз съм жертва

Елица Мартинова 31 юли 2013 в 12:29 3075 18

Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС

"Жертва съм на организираната престъпност и на всички тези конюнктурни интереси, които имат определени лица", оплака се в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ стигнал до това заключение заради обвинението, което днес Софийската градска прокуратура внесе в съда. Цветанов е заподозрян, че като вътрешен министър е попречил на разследване срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП - Велико Търново).

"Крайно време беше. Това, което съм искал през цялото време, е колкото е възможно по-бързо да влезе в съдебна фаза, защото за мен е важно подобен процес да не бъде протакван", коментира внесените днес обвинения Цветанов.

Той бе категоричен, че не се притеснява от делото, защото е уверен в своята невинност.

"Ц. Ц." от тефтерчето на Филип Златанов

Бившият вътреш министър коментира и скандалното тефтерче на бившия шеф на КПУКИ Филип Златанов. По-рано днес в кулоарите на парламента Цветанов каза, че когато му дойде редът, би отишъл за изслушване в Комисията за конфликт на интереси. Сега обаче той уточни, че е бил зле интерпретиран и е убеден, че Комисията няма да го привика за изслушване. Запитан на кого принадлежат инициалите "Б. Б." и "И. Ф.", Цветанов отговори: "Не знам, не мога да ви кажа. Нямам никакво отношение към това тефтерче, нито пък съм имал служебни контакти с Комисията за конфликт на интереси".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки