Син дебат на жълтите павета: Кабинетът отхранва олигархията (видео)

Последна промяна на 31 юли 2013 в 09:10 5121 11

Открит дебат за бюджета
Открит дебат за бюджета

Открит дебат за актуализацията на бюджета се проведе тази сутрин пред парламента. В 8 ч. на пл. "Народно събрание" се бяха събрали представители на петте партии, които до момента влизат в Реформаторския блок.

Сред тях бяха лидертът на ДСБ Радан Кънев, Иван Стамболов от "Движение БГ", Мартин Димитров от "Синьо единство", Владислав Панев от ПП "Зелените" и Владимир Пенев от Народна партия "Свобода и достойнство".

На среща бяха поканени и представители на управляващите партии, които обаче не уважиха инициативата. 

Председателят на ДСБ Радан Кънев откри обсъждането, като обясни, че новата дясна формация се противопоставя на тази актуализация. По думите му по време на първо четене в пленарна зала не се е състоял същински дебат, тъй като ГЕРБ са се противопоставили само фиктивно на промените, без да посочат истинските проблеми в актуализацията.

Според Кънев дебатът по първото четене на промените в бюджета било необичайно, защото не е даден отговор на въпроса къде отиват исканите допълнително 1 млрд. лв., които държавата ще тегли като заем.  Кънев изтъкна, че никой не е посочил пряката връзка между тези пари, които "уж отиват в резерва", и финансирането на енергийно скъпи централи, "собственост на Ковачки и други олигарси".

Колегата му от ДСБ Димитър Бъчваров пък подчерта, че параметрите в бюджета са се влошили рязко след май месец 2012 г. Той подчерта, че в последните седмици управляващите "нагло са се опитали да налучкат правилните аргументи" за предлаганата актуализация, но така и не са казали нищо съществено.

Бъчваров коментира, че резките и неоснователни промени в бюджета са характерни за олигархичните управления, каквото е настоящото.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2013 в 15:23

Тези си дремеха на сянка, докато полицията биеше протестиращи зад тях, нали? Да си взимат Орешарски и да идват следващите.

31.07 2013 в 15:04

ОСТАВКА ОСТАВКА
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
незабавна оставка на министъра на вътрешните работи

31.07 2013 в 13:36

Роси, нима най-важното е да се хвърля кал по ГЕРБ в тази ситуация? Май нещо амнезия те налегна? Първи аларма за този заем биха от ГЕРБ. Влязоха в Парламента единствено за да предотвратят този абсурден заем. А след тях Раданчо като ученик започна да срича същото.
Вече и слепите започнаха да проглеждат, че БСП готви Реформаторския блок като свой резервен Б отбор, чрез който да разедини демократично мислещите избиратели. Колкото и да се преструват, почерка им е същия - костовашки: на думи десни антикомунисти, а на дела - пета колона на БСП.

31.07 2013 в 13:25

Дори самия Орешарски е бивш член на ДСБ, който израстна като финансист и политик под менторския надзор на Иван Костов.

31.07 2013 в 12:58

Какви маневри бе, Гошко?!? И кой очакваш да ти каже нещата такива, каквито са?!? Боковите депутати ли, дето цяла сутрин само дебнат да не ги обидят на управление, а изобщо не им пука къде ще отиде актуализираното милиардче?!? Ами като ти се плаща, плащай. Аз пък не искам да пълня банкерски и мафиотски (всъщност, има ли разлика?!?) гушки, да знаеш. А момчетата от Реформаторския блок са си много готини.

31.07 2013 в 11:58

Инициативата е добра! Чест им прави, че не се крият като парламентарните партии.
Иначе на мен не ми стана ясно каква е "пряката връзка между актуализацията на бюджета и централите на Ковачки".
Факт е, че с новите цени на тока енергетиката се оставя в режим на вегетация.

31.07 2013 в 11:13

За Орешарски оставка! А, за вас от реформаторският блок, среден пръст! Да ми правите такива политически маневри и да се надявате на моя глас? Не, мерси! Не ми трябват поредните лъжци, само, че отдясно. Щом не можете да кажете нещата както са само защото така ви е изгодно политически, за какво сте ми?

31.07 2013 в 10:44

Айде ДСБ да не приказват много, че те бая олигарх си отгледаха, ама нещо не им провървя нататтък на всичките.

31.07 2013 в 10:34

от 70 години в българия се разиграва цирк-тест..т.е. какво става ако криминалните вземат власта..някой на запад си пише доктората по този въпрос на наш гръб..как така другите бивши соц.реп.се освободиха от призраците си а ние все още търпим и се чудим ..дали е добре или не..добри ли са лоши ли са умни ли са прости ли са ..айде бре хора стига толкова ..марш от обществото..марш от българия на всички вирусоносители на псевдокомунизма

31.07 2013 в 10:01

Теглят заемчето и го разпределят по техните си банки на 24-часов депозит. Тоест на най-ниската възможна лихва. След което си делят едни пари помежду си. Десетки милиони разликата между лихвите при "over-night" и лихвите на банките им, при кредитиране на български граждани и фирми. И накрая ще се изтапачат и ще се бият в гърдите че пари не са изчезнали, като спестяват факта, че лихвите ги плащаме ние. Та както от Цанков камък хидро-инженер Доган взе хонорар от 1 милион съвсем законно така и тези ще си делнат едни милиони съвсем законно, ограбвайки за пореден път българския народ.