Син дебат на жълтите павета: Кабинетът отхранва олигархията (видео)

OFFNews 31 юли 2013 в 09:10 5803 11

Открит дебат за бюджета
Открит дебат за бюджета

Открит дебат за актуализацията на бюджета се проведе тази сутрин пред парламента. В 8 ч. на пл. "Народно събрание" се бяха събрали представители на петте партии, които до момента влизат в Реформаторския блок.

Сред тях бяха лидертът на ДСБ Радан Кънев, Иван Стамболов от "Движение БГ", Мартин Димитров от "Синьо единство", Владислав Панев от ПП "Зелените" и Владимир Пенев от Народна партия "Свобода и достойнство".

На среща бяха поканени и представители на управляващите партии, които обаче не уважиха инициативата. 

Председателят на ДСБ Радан Кънев откри обсъждането, като обясни, че новата дясна формация се противопоставя на тази актуализация. По думите му по време на първо четене в пленарна зала не се е състоял същински дебат, тъй като ГЕРБ са се противопоставили само фиктивно на промените, без да посочат истинските проблеми в актуализацията.

Според Кънев дебатът по първото четене на промените в бюджета било необичайно, защото не е даден отговор на въпроса къде отиват исканите допълнително 1 млрд. лв., които държавата ще тегли като заем.  Кънев изтъкна, че никой не е посочил пряката връзка между тези пари, които "уж отиват в резерва", и финансирането на енергийно скъпи централи, "собственост на Ковачки и други олигарси".

Колегата му от ДСБ Димитър Бъчваров пък подчерта, че параметрите в бюджета са се влошили рязко след май месец 2012 г. Той подчерта, че в последните седмици управляващите "нагло са се опитали да налучкат правилните аргументи" за предлаганата актуализация, но така и не са казали нищо съществено.

Бъчваров коментира, че резките и неоснователни промени в бюджета са характерни за олигархичните управления, каквото е настоящото.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки