ДСБ канят депутати на дебат пред парламента

Елица Мартинова 29 юли 2013 в 12:24 3539 17

Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

От ДСБ отправиха официална покана към народните представители за дебат пред парламента в сряда. Тема на разговорите ще бъде актуализацията на бюджета.

По думите на тъмносини лидер Радан Кънев до момента в пленарна зала не се състоял съществен дебат по темата с бюджета.

„Въпреки присъствието си в пленарна зала ГЕРБ не допринесоха за нищо с дебата, а се плъзнаха по повърхността на разговора. Не чухме нито едно от основателните притеснения, които има по актуализацията на бюджета“, обясни на брифинг в понеделник Радан Кънев.

За да не минат промените на второ четене, без да се състоят истински разговори, от ДСБ канят депутатите на дебат пред парламента в сряда, когато се очакват промените да влязат за второ четене в пленарна зала.

Кънев призна, че не очаква някой от депутатите да се отзове от поканата. В тази връзка тъмносиният лидер настоя президентът да наложи вето на измененията, ако те минат и на второ четене.

Екшън планът „Орешарски“

От ДСБ коментираха, че са разгледали „поредния“ план на премиера и не смятат, че съдържанието в него е управленска програма.

„Това си е една съкратена версия на предизборна програма, те не се готвят да управляват, а се готвят за избори“, каза Кънев.

Същото становище изрази и колегата му Борис Станимиров.

„На Бузлуджа БСП извади старите, мухлясали обещания. Курсът очевидно е към нови избори. С „Белене“ те целяха да нахъсат електората“, коментира Станимиров.

Реформаторският блок

Тъмносините съобщиха, че до края на седмицата Реформаторският блок ще обяви състава на своя съвет, в който ще влизат и политици, и граждани. На въпроса дали СДС ще участва в новата формация Кънев обяви, че разговорите с лидера на СДС Лукарски тепърва предстоят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!