Сигнали за злоупотреби на ГЕРБ заливали Прокуратурата

Елица Мартинова 03 юни 2013 в 08:19 1699 0

Евгени Диков, Снимка: БГНЕС
Евгени Диков, Снимка: БГНЕС

Най-малко по един сигнал за митнически, данъчни и икономически злоупотреби от общ характер постъпвал на ден в Софийската градска прокуратура. Това съобщи новият градски прокурор на столицата Евгени Диков, цитиран от в. „24 Часа“.

Диков твърди, че до Прокуратурата постъпват сигнали от обикновени граждани и компетентни лица.

„Трудно ми е да посоча конкретна бройка, подобна статистика не се води, но от беглия прочит оставам с впечатление, че сигналите са писани от хора, които знаят подробности и са част от системата, за която пишат“, коментира градският прокурор.

Той обясни, че сигналите срещу бившите управляващи се разпределят към компетентните отдели, а след това на случаен принцип са спускани на различни прокурори.

Евгени Диков зае мястото на Николай Кокинов. Той напусна поста, след като в публичното пространство плъзна скандален запис, в който експремиерът Борисов, Кокинов и бившият земеделски министър Найденов обсъждат хода на различни дела.

Самият Диков смята личната среща между Кокинов и Борисов за „неприемлива“.

„Ако ставаше дума за действащ премиер и трябва да се коментира конкретно сложно дело, например случая с "Наглите", може да се прави служебно съвещание. Но в дома на кандидат за народен представител, какъвто беше Бойко Борисов към онзи момент, смятам, че е необичайно“, коментира Диков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови