Цветанов: Цацаров обслужва Пеевски, БСП и престъпността

Елица Мартинова 01 юни 2013 в 09:45 6503 35

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

„Тези внушения бяха добре отиграни в  политически план. Прокуратурата свърши добра услуга на политическите партии, които до ден-днешен се упражняват по тази тема. Внушенията не са само политически, а са свързани и с организираната престъпност”, каза пред bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод обвиненията срещу него в нерегламентирано подслушване.

Цветанов отново заяви категорично, че е невинен и никога не е превишавал правомощията си. Той коментира още, че нападките срещу него най-вероятно са резултат от факта, че е засегнал интересите на организираната престъпност, която в последните 23 години се е „сляла с политическата сфера”.

„Нали разбирате как звучи това? Цветанов има сестра, която е еди си каква и докато Цветанов обяснява, че няма сестра, всичко това се опровергава, но нещата са изприказвани”, заяви бившият вътрешен министър.

Той подчерта, че практически няма как да се разпореди нерегламентирано подслушване, защото то минава през много административни етапи и няма как да остане скрито. Цветанов дори заяви, че по време на мандата си дори се е старал да ограничи употребата на СРС-та.

Бившият вътрешен министър категорично отрече да има нещо общо със скандалния запис от Банкя, в който участваха експремиерът Борисов, бившият земеделски министър Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

„Някой се е възползвал от технически средства, които е придобил, и е отишъл на среща, и е записал всички останали”, каза Цветанов, намеквайки, че автор на аудиото е бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Той коментира, че акцията срещу него е лична и се организира от главния прокурор Цацаров, вероятно със заръката на Делян Пеевски от ДПС. По повод скандала в пленарна зала с Пеевски Цветанов коментира, че депутатът на ДПС е гневен, защото не е успял да подчини бившия вътрешен министър.

„Аз не съм човек, който може да бъде подчинен на някого. Аз съм човек, който винаги е работил за държавата и ще продължи да работи за държавата. Аз съм горд с това, което съм направил”, каза Цветанов.

"Усещам, че всичко това, което се случва, почва да става лично. Лично от главния прокурор, лично от Делян Пеевски. От изявите на главния прокурор личи. По принцип изявите му трябва да са свързани с организираната престъпност, а от това, което се случва в момента, се вижда, че е лично. Когато Делян Пеевски се изказва, веднага след това следва реакция от Сотир Цацаров. Не е нормално всичко това, което се случва в момента. Разбира се, трябва да мине време и истината ще излезе, убеден съм”, предсказа бившият вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!