Тримата от Банкя отрекли да са правили записа

Елица Мартинова 09 май 2013 в 10:50 1983 2

Сотир Цацаров, главен прокурор Снимка: БГНЕС
Сотир Цацаров, главен прокурор Снимка: БГНЕС

Тримата участници в скандалния разговор, който миналата седмица изтече в медиите, са отрекли да са правили записа. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет в четвъртък.

Експремиерът Бойко Борисов, бившият земеделски министър Мирослав Найденов и бившият градски прокурор Николай Кокинов бяха записани в личен разговор. В него те обсъждат сексуалната ориентация на различни прокурори и развитието по разследването на прокуратурата срещу Найденов.

Борисов, Найденов и Кокинов са отрекли да са поръчали подслушването на разговора.

Сотир Цацаров не отрече възможността записът да е направен чрез телефона на Найденов, без бившият земеделски министър да знае.

Главният прокурор коментира, че проверката по случая, която се води от инспектората към Върховната касационна прокуратура, ще приключи най-много до две седмици – какъвто е максималният срок.

Сотир Цацаров уточни, че разследващите трябва да разпитват още двама души – единият от тях се чува на записа, а другият не е участник в разговора.

Главният прокурор отказа да даде повече подробности около разпитите на Борисов, Кокинов и Найденов, които се проведоха през изминалите дни, за да не попречи на разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!