Рекламен клип за милиони изряза Сандански и Петрич от България

18 април 2013 в 16:07 6606 10

Рекламен клип за милиони показва България без Пиринска Македония
Рекламен клип за милиони показва България без Пиринска Македония

 

Рекламен клип за България, с който агенцията за инвестиции (БАИ) промотира страната като инвестиционна дестинация, е със сгрешена географска карта, от която е „изядена“ Пиринска Македония.

Един от клиповете с „другата" България, за които съобщи Нова телевизия, вече се върти в САЩ, Европа и Азия по телевизиите CNN, CNBC и Bloomberg. От агенцията за инвестиции не са забелязали липсата на част от националната територия.

Клипът е част от поръчка за медийна кампания за България на стойност близо 4 милиона лева (3.63 млн. без ДДС). Цената включва и 50 рекламни карета в печатни издания като Economist и Financial Times, интернет кампании и телевизии, обясниха от БАИ.

Това е първата подобна реклама, която представя България от 25 години насам, коментира изпълнителният директор на агенцията Борислав Стефанов пред Нова тв. Концепцията е

била съгласувана с над сто души – икономисти, финансисти и пиари. Стефанов изтъкна, че студентите в „Харвард” приветствали появата на рекламния клип, а в България „се чудят за какво да се хванат”. Той каза, че клипът ще бъде коригиран с правилната карта на България и ще бъде спрян от излъчване, докато бъде редактиран

Димитър Николов, дирекор „Общо инвестиционно обслужване“ в БАИ призна, че също не е забелязал грешката. Поръчката, посочи той, била изпълнена от консорциум, чийто екип е в Лондон.

Изпълнителят е Консорциум "Инвестиционен прогрес", в която 50 % държи компанията „Публисис“. Името й нашумя около прословутото рекламно лого на България, изпълнено за 1.4 милиона лева. Освен, че беше разкритикувано като естетическа стойност, то се оказа подозително сходно с рекламното лого на Казахстан.

Интригуващо е, че при избора на изпълнител с най-голяма тежест в офертите е била концепцията за медиен микс и общата творческа стратегия и с най-малка – цената. Кампанията е е изпълнена за по-малко от три месеца.

 

Рекламните визии

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!