Quantcast

Реформаторски блок: България чака въпросът със Сирия сам да се реши

Последна промяна на 30 август 2013 в 15:09 3224 26

Реформаторския блок. Снимка: Ю. Висожински
Реформаторския блок. Снимка: Ю. Висожински

България няма ясна позиция по въпроса с военната намеса в Сирия и сякаш изчаква проблемът да затихне от само себе си, пишат от Реформаторския блок.

Новото обединени настоява България да заеме и огласи ясна и твърда позиция спрямо „престъпния режим“ на Башар ал Асад.

„В момент, в който целият западен цивилизован свят не просто осъжда деянието, а преценява по какъв точно начин да прекъсне войната на сирийския президент срещу гражданите на Сирия, България продължава да има неопределена позиция по най-тежкия въпрос в международната среда в момента“, смятат от Реформаторския блок.

Те смятат за неадекватни действията на външния министър Кристиан Вигенин, който по думите им прави „оплетени, несигурни и неясни“ изказвания.

„Употребата на химически оръжия, а в случая дори срещу собствения му народ, нарежда Башар Асад до най-мрачните международни престъпници в последните десетилетия. Неговото място е на подсъдимата скамейка в Международния наказателен съд в Хага. Това е ясно на света, но не изглежда ясно на българското правителство“, пишат още от Реформаторския блок.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.08 2013 в 10:42

За един български политик, интересите на България трябва да са над всичко. България няма никакъв интерес да се бърка в Сирия. РБ може да се въздържа от такива рейтинго-убиващи изявления, а да се съсредоточи към вътрешнополитическия батак.
Алтернативата не е САЩ или Русия, понеже от никоя от тях не сме видяли добро. Разумна е политиката на държави като Германия.

31.08 2013 в 01:37

Потресен съм от дълбочината на мисълта!!!
Вашето предложение, Калине?

31.08 2013 в 01:35

Войски? Сигурен ли си че знаеш смисъла на понятието?

31.08 2013 в 01:33

Газ можеш да направиш в мазето, да го разпръснеш от балкона на баба си, и кво?
Има малко тънкости между самоделния, и тоя от военните складове, заради което видимо и избягаха "експертите на ООН".
А че България няма повод да има мнение по чужди въпроси - също е очевидно.
"... Френци, немци, англичани -
бият се с аероплани.
По въпроса актуален -
аз съм неутрален ..."
Жанра се казва "куплети", музикалния стил е степ, автор и изпълнител е бил Аспарух Лешников.
Интересно повторение, да?
Прочее, след войната комунистите са го убили.
Видимо и мене ще убият американците, ама това също ще го пропуснем.

30.08 2013 в 23:48

В България за съжаление има две крайности. Едните сладострастно лижат дирника на Русия, Другите да не останат по-назад пускат език на американците. Докато нямаме политици, които да милеят за България, не виждам как ще се оправим.

30.08 2013 в 21:04

Хайде кротнете се, бе пишман-реформатори, американски мекерета - който иска да воюва от вас - да нарамва пушката!


Тъжното е, че дали е дясно, или ляво правителството ни - все тая - компрадорски слугинаж на поредния голям брат,

и това правителство ще се огъне, ако го натиснат да предостави за бомбардировките американските бази на наша територия - нали за такива случаи ни ги натресоха

"Веско казва:
30 август 2013 в 16:09
България трябва да има твърда позиция, затова са прави от РБ. Дори тази позиция да е за неучастие във военни действия, не пречи да се осъди употребата на химическо оръжие – от която и да е страна. Само че нашите мълчат и чакат. Какво ли?"

Ти само този сайт ли четеш , бре момче? Осъдиха, още преди 3 дена:
"Кристиан Вигенин: Виновните за химическата атака в Сирия трябва да понесат най-сурово наказание"

30.08 2013 в 19:56

Само правителствените сили?...а нахлулите войски от Ливан--Хисбула, разполагат само с прашки?

30.08 2013 в 19:53

И аз съм потресен, как можа КостООФ да си избере за наследник такова беграбначно като Кънев, костов може да е всякакъв но почти не беше безграбначен.
Положението е толкова сложно в Сирия, и там се преплитат интересите на свтовните сили, а в крайна сметка целта е как кюрдският нефт от Иракски Кюрдестан да стигне до Средиземно море. а всъщност Асад дава автономия на кюрдите в Сирия и те ще се бият за всяко парче земя, както го и правят, президента на Иракски Кюрдестан обяви че ще нахлуе с войски за подкрепа на кюрдите.
При такава сложна и неясна обстановка да се навираш като магаре когато се ритат атовете, освен да го отнесеш друго няма какво да се случи.

30.08 2013 в 19:40

"Шефът на НАТО: Алиансът няма да участва в ударите по Сирия. Предполагаемата употреба на химическо оръжие в Сирия изисква международен отговор, но НАТО няма да участва, заяви пред датски медии генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен, цитиран от АФП."

Реформаторите май решиха да тичат пред вятъра, ама пък вятърът реши да не се раздухва изобщо...

30.08 2013 в 19:40

То ако изчакват ще е единственото разумно решени, та те още наблюдателите на ООН не са казали кой е използавал химическо оръжие, а англиският парламент отхвърли въоражена намеса в Сирия, колкото и да му се искаше на Камеран да целува задника на Обама.
Що се отнася до РБ не е ли по-добре да започне да задава въпроса, до кога 40 мил. кюрдите ще са без държава, или това не изнася на Турция и къде е по-лестно да се слагаш голгъзиш на силните.
------------------------------------------------------------------------------
Да не бъда бъркан с комунист независимо от цвета на боята.