Привикват Бойко и в Спецпрокуратурата

Юлиан Христов 09 май 2013 в 09:36 2781 0

Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура Снимка: Сергей Антонов

Експремиерът Бойко Борисов е бил извикан тази сутрин на разпит в Специализираната наказателна прокуратура, научи OFFNews. 

За момента не е ясно защо е привикан точно там. Вероятно ще дава обяснения по скандала с подслушванията, т.нар. “Българския Уотъргейт” и мобилната техника за подслушване, което вече направиха бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и лидерът на БСП Сергей Станишев

Другата възможност е Борисов да даде обяснения по оперативните разработки срещу ексшефа на ГДБОП Станимир Флоров, които го уличават в корупционни практики и покровителстване на организираната престъпност. В периода, когато Флоров е бил разработван, Борисов беше главен секретар на МВР. 

Бившият премиер вече беше на разпит в прокуратурата, където даде обяснения във връзка със записите от дома му в Банкя, от които става ясно, че той, бившият земеделски министър Мирослав Найденов и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов обсъждат възможността за благоприятен изход на делото срещу Найденов, обвинен в корупция. След престоя си в прокуратурата Борисов обясни, че е бил поканен на разговор, в който той поискал да бъде разбита групата за незаконни подслушвания. От прокуратурата побързаха да пояснят в прессъобщение, че от него са били снети обяснения и той не е канен за разговор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови