Президентът свиква КСНС, но не само за темата с бежанците

OFFNews 22 октомври 2013 в 13:41 1980 3

Заседание на КСНС. Снимка: БГНЕС
Заседание на КСНС. Снимка: БГНЕС

До дни ще обявя дата за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. Това обяви пред журналисти в Стара Загора президентът Росен Плевнелиев, който днес е на посещение в Тракийския университет.

В момента се уточняват датата и темите, които ще бъдат разисквани. Плевнелиев обясни, че Съветът вероятно няма да се занимава само с бежанците, защото има и други важни теми. Сред тях са новият бюджет, за който вече в президентството пристигали писма със сигнали за нарушения. Според президента било притеснително, че бюджетът на службите може да бъде орязан. 

По повод вълненията на жителите на Казанлък, които не искат превръщането на полицейската школа в бежански център президентът подчерта, че решението е в правомощията на правителството.

Росен Плевнелиев призова правителството да се държи на висотата на своята отговорност при решаване на проблемите, свързани с бежанците в нашата страна. Така той отговори на вътрешния министър Цветлин Йовчев, с когото от дни водят задочен диалог по темата с бежанската криза. 

“Единствено изпълнителната власт ли има отговорности по този въпрос? От тук нататък, когато ни се е подпалила къщата от единия край и да се държим по този начин и да обясняваме, че има там някакъв си план, да го изпълняват – извинявайте, но нова сериозно отношение ли е”, попита днес вицепремиерът.

 Той призова да бъде оповестена стенограмата от заседанието на КСНС през февруари, за да се види каква е била готоността на тогавашното правителство по темата с бежанците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!