ДСБ: Нападките срещу президента идват, защото върна случая "Пеевски" в съда

Николаос Цитиридис 22 октомври 2013 в 12:36 2454 10

Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

Нападките и кампанията срещу президента Росен Плевнелиев идват, защото той взе решение да върне случая с Делян Пеевски обратно на Конституционния съд.

Това заявиха днес от ръководството на ДСБ. От там обявиха подкрепата се към президента. 

Според тъмносините Плевнелиев е застанал срещу мафията и това също е причина да бъде нападан. 

Лидерът на ДСБ Радан Кънев бе категоричен, че подобни черни медийни кампании от години се тиражират в страната ни и зад тях винаги стоят „едни и същи среди", свързани с БСП и ДПС. 

"Причината да бъдат възможни такива медийни атаки е, че в България съществуват медийни монополи, зависими или пряко подчинени на олигархични кръгове. На такива черни кампании сме били свидетели винаги, когато някой е застрашавал интересите на мафията и зад тяхното организирани винаги са стояли среди от БСП и ДПС", каза още Кънев. 

Той каза още, че ДСБ и Реформаторският блок са удовлетворени от решението на президента да сезира КС по казуса "Пеевски". За това Реформаторският блок настоя пред 5 държавни институции. Оценяваме, че от тях единствено държавният глава се отзова и така зае страна в борбата срещу мафията, обясни той.

Според Радан Кънев, е нужна нов медиен закон, който да регулира концентрацията на изданията у нас. Радан Кънев заяви, че партиите от РБ ще предложат закон на народните представители свързан с медийната среда у нас. 

За ситуацията със сирийските бежанци у нас, Радан Кънев заяви, че в страната няма план и стратегия за справянето с проблема, а Йовчев "абдикира от позицията си" със своето бездействие и изказвания. 

На въпрос дали "Реформаторския блок" ще подкрепи вот на недоверие от страна на ПП "Атака" към вътрешния министър Цветлин Йовчев по темата с бежанците, Радан Кънев заяви, че няма да подкрепи нито едно действие на партия, която предава своите избиратели. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!