Кирчо Карагьозов зае депутатското място на Николай Петев

Елица Мартинова 22 октомври 2013 в 10:17 1717 0

Кирчо Карагьозов
Кирчо Карагьозов

Кирчо Карагозов влезе в редиците на "Коалиcия за България" на мястото на починалия миналата седмица Николай Петев.

Карагьозов бе третият в листата на левицата за за Ямбол. Той се закле като депутат, след като миналата седмица след неуспешна борба с рака почина председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев.

Днешният работен ден на Народното събрание започна с убедително присъствие в залата. Кворумът бе събран бързо и председателят на парламента Михаил Миков обяви началото на заседанието, без да прочете колкото депутати са се регистрирали.

Програмата на извънредното заседание днес включва седем точки. На първо четене в залата влизат промени в три данъчни закона, както и разглежданите за трети пореден ден изменения в  Закон за местните данъци и такси.

Пета точка от програмата е внесеното от "Атака" предложение за удължаване на Мораториума върху продажбата на земеделска земя на чужденци. В началото на заседанието, в духа на обещанията си от миналата седмица, от ГЕРБ предложиха дискусиите за мораториума да бъдат първа точка от дневната програма. С 97 гласа "за", 57 "против" и 47 "въздържал се" обаче парламентът отхвърли корекциите в програмата за заседанието.

Като шеста точка депутатите ще разгледат на първо четене измененията в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

На края на днешния работен ден в Народното събрание ще се проведе извънреден парламентарен контрол, в който по план участие ще вземат вътрешният министър Цветлин Йовчев, здравният министър Таня Андреева, образователният министър Анелия Клисарова, министърът на културата Петър Стоянович и финансовият министър Петър Чобанов.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови