Quantcast

България прави лагери за опасни бежанци

Последна промяна на 21 октомври 2013 в 14:53 1395 11

Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

България планира да изгради бежански лагери от закрит тип, където да се настаняват нелегалните имигранти, които са проявили вандализъм или нелегални дейности. Там ще се вкарват и бежанците, за които има опасения от терористична дейност.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Затворените в тези лагери няма да имат право да излизат или да се движат свободно.

За да започне изграждането на такива лагери, е необходимо правителството да задейства европейската директива, която го позволява.

"Съвсем скоро ще бъдат въведени и нови инструкции по отношение на регистрацията и настаняването на бежанци, по отношение на вътрешния ред и на охраната им, тъй като в редица случаи имаме чупене на съоръжения, на мивки, запушване и т.н. от страна на бежанците", обяви още Йовчев. За контрола на бежанците у нас ще пристигне екип от 29 специалисти от европейската агенция за сигурността на границите "Фронтекс". 

МВР ще работи за ограничаване на потока от бежанци, за техническо подсилване на границата с Турция и за пренасочване на бежанците от България към други държави, като се ускори процесът на даване на статут на бежанец, стана ясно от думите на вътрешния министър. Накрая, трябва да се положат усилия за интегрирането на тези, които решават да останат и максимално да се ограничат социалните и хуманитарни рискове от присъствието им, изброи Йовчев.  

"Най-тежките прогнози, които имахме се сбъдват. Имаме не само запазване, но и увеличение на имиграционния натиск към България", коментира вътрешният министър. "Няма държава, която да е спечелила от това, че на нейна територия са отишли бежанци. Няма държава, която е успяла да спре бежанците напълно да отидат на нейна територия. Можем да ги ограничим и в тази насока ще работим активно, но не можем да ги спрем", заяви той. 

България е поискала 6 млн. евро допълнителна помощ от ЕС за справяне с кризата с бежанците, обяви още Йовчев. Очакваме отговор до края на седмицата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.08 2015 в 13:39

Направо едно село с елктро мрежа. Може да го кръстим Алах-Акбарево.

23.10 2013 в 15:00

Политиците ни вършат предателство спрямо българския народ! Нима заради тях ще завещаем на следващите поколения европейска война на религиозна основа! И България няма да как да не бъде въвлечена заради сервилността, подкупничеството и антинационализма на сегашните политици!!

21.10 2013 в 21:35

СОРОСОИД МРЪСЕН!

21.10 2013 в 21:34

Ти малоумен ли си или си на някоя соросоидна хранилка? Може и да имат някакви права, НО НЕ В БЪЛГАРИЯ. Ние не граничим с воюващи страни, сирийците и африканците да бягат с съседните на тях страни. Приемали сме арменци, когато са ги клали турците. Към тия мюсюлмани, които идат от мирна Турция нямаме НИКАКЪВ АНГАЖИМЕНТ. Не ни трябват оше мюсюлмани, не ни трябват още хрантутници и паразити и НАЙ ВЕЧЕ НЕ НИ ТРЯБВАТ ИСЛЯМСКИ ФУНДАМЕНТАЛИСТИ И ДЖИХАДИСТИ. ПРИШЪЛЦИТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!! ТИЯ ГИ ПРАЩАТ ДА ЗАПАЛЯТ ЧЕРГАТА НА ЕВРОПА, АМА ПЪРВО НАШАТА ЧЕРГА ЩЕ ИЗГОРИ

21.10 2013 в 20:35

Не се бяга, просто бежанците не са нелегални имигранти. Те имат право да подслон и помощ, колкото и на някои безсърдечни "хора" да не им харесва това.

21.10 2013 в 20:33

Идиоти! Излагат ни пред целия свят!
Ми що не ги сварите на сапун бе?

Чупене на мивки... нали бях там, то една мивка няма, че да я счупиш. Къде е ремонтът за половин милион, искам да попитам, защото няма и следа от ремонт. За Военна рампа говоря. Някой си е ремонтирал вилата в Швейцария с тоя половин милион.

ОСТАВКА БЕ!!!

21.10 2013 в 19:10

От думите НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ продължава да се бяга като дявол от тамян.

21.10 2013 в 17:34

Ще правим концлагери - дойдохме си на думата!

21.10 2013 в 16:40

А за опасни цигани и българи кога???

21.10 2013 в 15:27

Преди 100 години на това се е казвало концентрационни лагери. БСП по пътя на националсоциализма (като най-близък тип социализъм)