Печатат бюлетини под охрана за местния вот във Варна

21 май 2013 в 12:09 1929 3

Парламентарни избори във Варна. Снимка: БГНЕС
Парламентарни избори във Варна. Снимка: БГНЕС

Печатането, съхраняването и транспортирането на бюлетините за частичните избори за кмет на Варна ще става при засилена полицейска охрана, съобщи шефът на варненската дирекция на МВР комисар Тодор Иванов.

Още не е ясно коя ще е печатницата, която ще трябва да пазят, защото изработването на изборните книжа не е започнало.

След скандала в Костинброд, където в деня преди парламентарния вот бяха открити 350 000 бюлетини, готови за траспортиране, от ЦИК са препоръчали варненските бюлетини да се изработят в печатницата на БНБ. Това обаче е свързано с повече разходи и поръчката може да бъде възложена на печатница в морския град, посочи още Иванов.

При всички положения ще има полицаи, които да пазят бюлетините както при печатането, така и при транспортирането им, посочи комисарят.

Вотът за кмет на Варна ще се проведе на 30 юни. В момента за временното кресло на градоначалник спорят фаворити на Общинския съвет и на администрацията. Юристите на местния парламент твърдят, че и.д. кмет трябва да е арх. Димитър Николов, когато административният съд отстрани на 16 май. Тогава на поста бе върнат доц. Христо Бозов, когото пък съветът махна на 29 април. Така в момента кмет на Варна е третият заместник - Богдан Караденчев, защото Бозов излезе в отпуск в деня на възстановяването си на поста, като преди това уволни дисциплинарно секретаря на общината и архитектът, седнал на мястото му. Двама обаче предвидливо се оказаха в болнични от същия ден. Утре в града има сесия на Общинския съвет, където се очакват драматични спорове за временното кметско място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!