Първанов и Станишев пак в двубой заради референдума

10 февруари 2013 в 21:20 2930 3

Битката продължава... Снимка: БГНЕС
Битката продължава... Снимка: БГНЕС

Първанов и Станишев отново влязоха в словесна битка на пленума на БСП в неделя.

Днес партийният актив обсъди резултатите от референдума и кампанията по него, реализирана от Столетницата.

В изказванията си част от социалистите отбелязаха като слабост политизирането на кампанията, с което много хора са се отдръпнали, съобщава БНР.

Този политически успех за БСП - като ключов фактор в организацията и провеждането на референдума, дали ни развива възможностите като партия? Дали създава онзи необходим подем, шест месеца преди изборите, който ще ни доведе до така желания резултат на самите избори? Всички участвахме в една кампания, която се доближаваше максимално до предизборната кампания. И като че ли мотивацията я нямаше. Така или иначе подемът не се състоя в мащабите, в които ние го очаквахме и в мащабите, в които той трябва да се състои, заяви Георги Първанов.

Лидерът на БСП Сергей Станишев контрира Първанов с думите: "Ние понякога сме майстори по нещо, което е политическият резултат и успех на БСП - да започнем да го анализираме така, че едва ли не да се изкараме губещи. Айде, моля ви. Всеки, който говори, трябва да мисли и да говори в контекста на предстоящите избори. И нека да излезнем и от тази зала. Не да се занимаваме с партийните ни въпроси и с нашия вътрешен анализ, а с това, което се случва в страната днес, на хора отчаяни, докарани до просешка тояга, които не могат да си платят сметките за ток".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!