Отложиха делото срещу Цветанов заради некачествен запис

Юлиан Христов 25 юни 2012 в 12:33 1712 1

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Делото срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е обвинен за клевета, беше отложено днес заради некачествен видеозапис.

Видеото от телевизионно интервю на министъра по bTV, в което той обвързва съдия Мирослава Тодорова с организираната престъпност, беше изискано по надлежния ред от телевизията, за да бъде предоставено на съда. Вещото лице, което трябваше да направи дешифровка на интервюто, заяви днес пред съда, че заради лошото качество на материала, свалянето на текста било невъзможно. Съдът ще направи ново искане до директора на новините в телевизията Люба Ризова за предоставяне на ново и качествено копие на въпросното интервю.

От предоставеното днес свидетелство за съдимост по делото днес стана ясно, че министърът е с чисто съдебно минало.

Това е поредното дело срещу вътрешния министър. Лидерът на РЗС Яне Янев съди министъра за обида за това, че го е нарекъл в телевизионно интервю „политически рекетьор и измамник“. Соченият за мозъка на групата „Октопод“ адвокат Николай Велков води две дела за клевета срещу министъра. Те са свързани с изказване на Цветанов по две медии за това, че адвокатът е бил осъден по афера с производството на синтетични наркотици. Според Велков той е бил само свидетел по това дело, но не и подсъдим. В това дело също бяха изискани записи от интервюто на министъра по bTV, за които от телевизията отговориха, че не пазят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков