Quantcast

Нов облик за най-големия пазар в София - "Красно село"

Последна промяна на 24 юли 2013 в 15:26 7100 3

План на новия облик на пазара.
План на новия облик на пазара.

До лятото на следващата година най-големият пазар в София - "Красно село", ще има нов облик.

Планът за реконструкцията на пазара беше представен днес на обществено обсъждане в Столичната община от изпълнителния директор на общинското дружество "Пазари ЮГ" Николай Попов.

Пазарът няма да е луксозен, но по-функционален и красив и най-вече - евтин, обяви Попов.

Сегашните очукани маси ще бъдат сменени с нови с два размера (2 м и 1.8 м), ще бъде сменена асфалтовата настилка и осветлението с енергоспестяващо.

Масите за търговците ще имат прибираща се платформа за продавачите, за да не стоят на щайги. Сергиите ще имат специфичен наклон, за да бъде улеснено излагането на продукцията.

Ремонтът ще се прави поетапно и пазарът няма да бъде изцяло затворен, както Женският пазар, за който е предвидена по сериозна реконструкция.

Всички сергии от улицата ще бъдат премахнати и в пазара ще има сектор за цветя, защото в момента повечето продавачи на цветя са на улицата.

В момента тече обществена поръчка за новите маси и ремонтът ще започне ноември. Обещали сме да не се прави през лятото и ранната есен, когато е най-силния период за наемателите", обясни Николай Попов.

Обновяването ще струва около 200 хил. лв. и те ще бъдат осигурени от "пазари ЮГ".

Началните цени на масите няма де се вдигат, обеща шефът на общинското дружество.

На пазара ще има безплатен , а от 2015 г. би трябвало да има и подземен паркинг, който да е безплатен за клиентите на пазара.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2014 в 06:08

Безумната завист на няхои хора е потресаваща! Колко много направи този човек за пазара, всеки ден е там и всички го познаваме! На всеки е помогнал с каквото може, приема хората и им решава проблемите! Такива хора трябва да се назначават-млади и можещи! Предишните директори изнудваха хората и въртяха далавери и накои дори тайно застроиха пазара със собствени магазини! Сега се появи млад и амбициозен директор и има ред,но.........май не ви е отърва!

31.01 2014 в 21:25

Зависта си е наша черта и това си! Нещо хубаво да се направи и веднага някой да завиди!

23.09 2013 в 22:41

Николай Попов е едно недоразумение...Като изпълнителен директор на "Пазари Юг"ЕАД освен за далавери,обслужващи него и близкото му обкръжение,друго не го вълнува.Нито пазарът,нито наемателите му имат значение за него.С леля- общинска съветничка в СОС/г-жа Мита Георгиева/той е бетониран на този си пост.