Нов облик за най-големия пазар в София - "Красно село"

Нели Чолашка 24 юли 2013 в 15:26 8565 3

План на новия облик на пазара.
План на новия облик на пазара.

До лятото на следващата година най-големият пазар в София - "Красно село", ще има нов облик.

Планът за реконструкцията на пазара беше представен днес на обществено обсъждане в Столичната община от изпълнителния директор на общинското дружество "Пазари ЮГ" Николай Попов.

Пазарът няма да е луксозен, но по-функционален и красив и най-вече - евтин, обяви Попов.

Сегашните очукани маси ще бъдат сменени с нови с два размера (2 м и 1.8 м), ще бъде сменена асфалтовата настилка и осветлението с енергоспестяващо.

Масите за търговците ще имат прибираща се платформа за продавачите, за да не стоят на щайги. Сергиите ще имат специфичен наклон, за да бъде улеснено излагането на продукцията.

Ремонтът ще се прави поетапно и пазарът няма да бъде изцяло затворен, както Женският пазар, за който е предвидена по сериозна реконструкция.

Всички сергии от улицата ще бъдат премахнати и в пазара ще има сектор за цветя, защото в момента повечето продавачи на цветя са на улицата.

В момента тече обществена поръчка за новите маси и ремонтът ще започне ноември. Обещали сме да не се прави през лятото и ранната есен, когато е най-силния период за наемателите", обясни Николай Попов.

Обновяването ще струва около 200 хил. лв. и те ще бъдат осигурени от "пазари ЮГ".

Началните цени на масите няма де се вдигат, обеща шефът на общинското дружество.

На пазара ще има безплатен , а от 2015 г. би трябвало да има и подземен паркинг, който да е безплатен за клиентите на пазара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews