Паветата на "Цар Иван Асен II" се завръщат в края на юли

OFFNews 13 юли 2013 в 09:23 3179 3

Улица
Улица "Иван Асен II" Снимка: Сергей Антонов

Паветата на ул. "Цар Иван Авен II" ще блеснат отново в края на месеца, съобщи заместник-кметът на София Любомир Христов.

Основните дейности вече са готови, като в момента се довършва пешеходната пътека до 12 СОУ "Цар Иван Асен II", която ще бъде с повдигателен механизъм.

Приключва работата по рехабилитацията на осветлението, боядисване на уличните стълбове. Подменени са 8500 кв. метра тротоари, 2400 кв. м бордюри, 2500 кв. м. рехабилитирана асфалтова настилка, 80 метра предпазни парапети и 400 антипаркинг колчета. Спазени са изискванията на наредбата за достъпна среда и включително изграждането на тактилни плочи за хора с увредено зрение.

Проектът за ремонт включва подмяна на водопровод и канализация от „Софийска вода", ремонт на тротоара с изпълнение на унипаваж, оформяне на джобове за контейнерите за смет и кашпи за дърветата, както и обновяване на осветлението.

В началото на ремонта през май общината беше решила  да премахне паветата, а пътят да бъде асфалтиран. Съкварталците обаче не приеха радушно идеята, като се организираха няколко протеста и срещи с общинари в защита на паветата по ул. " Цар Иван Асен II". В крайна сметка в края на месец май се достигна до споразумение паветата да останат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови