Кръстовищата на две нива при Семинарията и "Гешов" остават за догодина

Нели Чолашка 23 юли 2013 в 13:34 3785 2

Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси на София. Снимка: БГНЕС
Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси на София. Снимка: БГНЕС

 

Строителството на кръстовищата на две нива при Семинария и на булевардите "България" и "Гешов" може да се отложи за следващата година заради обжалване на Подробните устройствени планове (ПУП).

Това стана ясно при отчета на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов за изпълнението на бюджета за тази година.

Строителството на двете кръстовища се финансира със заем и оптимистичният вариант беше то да започне тази година. Процедурата за кръстовището на Семинарията вече се обжалва в съда, очкава се това да се случи и с тази за кръстовището на "Гешов" и "България". 

Вече са сключени договори и са осигурени средства за подмяна на трамвайната линия по бул. "България" (6 млн. лв.) и за ремонт на бул. "Копенхаген" в кв. "Дружба".

Днес се отварят офертите за ремонта на бул. "Прага" от ул. "Скобелев" до бул. "Пенчо Славейков", където ще бъдат махнати паветата. Сумата за този ремонт още не е ясна, но ще бъде осигурена.

С евросредства пък ще бъдат купени 10 нови метровлака, 20 нови мотриси за траваите и нови автобуси за градския транспорт, напомни Барбалов.

Изпълнението на бюджетъ към първото полугодие върви добре и не се налага актуализация, уточни зам.-кметът.

Общината има неразплатени 3 млн. лв. към бизнеса, призна той. Те обаче били по вина на районните администрации и ставало въпрос по-скоро за лоша организация, а не за липса на средства.

Отделно от това районната администрация не плаща редовно такса смет и има дълг общо от 7 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!