Неработещото министерство вече има адрес

Милен Енчев 28 октомври 2013 в 13:59 1973 1

Иван Данов. Снимка: БГНЕС
Иван Данов. Снимка: БГНЕС

Новото министерство на инвестиционното проектиране от края на миналата седмица вече обитава собствена сграда, съобщи „Сега“. До петък, пет месеца след създаването на ведомството, министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов и малобройният му екип се помещаваха в сградата на Министерския съвет.

Още през лятото МИП получи сградата на бившия испански институт „Сервантес“ в центъра на столицата. Оттогава там текат ремонти, за да се нанесат служителите му.

Данов получи сградата на бившия испански институт "Сервантес" в центъра на София още през лятото. Оттогава тя се ремонтираше, за да се нанесат неговите служители.

Обществена поръчка за ремонта обаче не е обявена. Все още новото министерство не е провело нито един конкурс, показват данните на Регистъра на обществените поръчки. Поръчка за въпросния ремонт не е обявена нито от Министерството на регионалното развитие, от което МИП се отдели, нито от службите, които отидоха към новото ведомство - строителният контрол (ДНСК) и агенцията по кадастъра.

От министерството коментираха пред OFFNews, че ремонтът е бил козметичен и поради това евтин, тъй като испанският институт е предал в сградата в много добро състояние. Ремонтните работи реално са продължили 10 дни - в началото на октомври, и са стрували 14 321 лева – под прага от 60 000 лв., над който Законът за обществените поръчки изисква строителството да се възлага с конкурс, обясниха оттам.

Изпълнител на ремонта е фирма "Девин инвест" ООД, която е избрана от общо 3 фирми, заради най-ниската оферта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!