Маргарита Попова: Верен или не, сигналът на БСП е удар за България

Последна промяна на 06 април 2013 в 16:25 1926 6

Вицепрезидентът Маргарита Попова СНИМКА: БГНЕС
Вицепрезидентът Маргарита Попова СНИМКА: БГНЕС

Верен или не, сигналът за нерегламентираното подслушване подкопава доверието в държавата у българите и международните ни партньори, смята вицепрезидентът Маргарита Попова.

„Каквото и да се окаже – дали, че са използвани незаконосъобразно или се използват законосъобразно, резултатът за държавата ни, по мое лично мнение, ще бъде един и същ – подкопаване на доверието. Затова с тази тема трябва да се борави от професионалистите”, коментира пред журналисти Попова, след като откри семинар, посветен на делото на светите братя Кирил и Методий.

Вицепрезидентът подчерта, че самите специални разузнавателни средства не биват да бъдат „сатанизирани”, защото те са инструмент на много вътрешни и външни разследвания. По думите й обаче е изключително важно те да се използват по предназначение. Тя подчерта, че страната трябва да помисли за по-строги мерки и повече компетентност при решенията за използване на СРС-та.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2013 в 09:31

Идеята, че за СРС-тата трябва да говорят само специалисти, а останалите да мълчим, е толкова идиотска и мракобесна, че чак да не повярваш как пряко избраната вицепрезидентка на една демократична държава си позволява такива свинщини. Да беше някой от малоумниците Борисов, Цветанов, Калинчо, Флоров и останалата герберастка пляка би било разбираемо заради психичните им отклонения и страха им от възмездие. Но Попова да се празни по такъв начин е отвратително.... Да не говорим, че макар и замаскирано, Маргито се впуска в предизборна агитация в полза на една политическа клика. Плевнелиев, запуши и устата с парцала на чистачката.

07.04 2013 в 11:15

сега и за магистралите ако кажеш и какво остави троината коалиция ще си наистина като патрона си.

07.04 2013 в 04:19

ДЪРТА ЦИГАНКА.СЕТИ СЕ ЗА "ИМИДЖА" НА БЪЛГАРИЯ.ТИ ГО СЪЗДАДЕ СЪС СЪДИЛИЩАТА,НА КОИТО НИКОЙ НЕ ВЯРВА.ПРОСТАЧКА ПРОСТА.

07.04 2013 в 01:09

Ха така, виновен е не незаконно действащия, а този, който го разкрива! Нов принцип в правото! УРА, имаме и ние вече световен принос към правната мисъл!

07.04 2013 в 00:13

Нещата трябва да се поразграничат: да не се нарушават законите от държавните органи и да се търси отговорност от онези, които клеветят. Иначе, по времето на Тройната коалиция, се шушукаше откъде са се взели сигналите до ОЛАФ, заради които на България бяха спрени милиони, поради нарушения в процедурите. Никой по онова време не си позволи да осъди публично онези, които дават информация на ОЛАФ. Освен засегнатите министри, разбира се.
Освен това, още при промяната в закона, свързан с използването на СРС, се дискутираха последиците от недоглежданията в него, НИКОЙ не се съобрази с тези аргументи. Има едно нещо, наречено политическа отговорност. Над него си струва да се позамислят политиците ни.

06.04 2013 в 17:22

Ми, госпожа, дали пък през въпросния период и вий нямахте отношение към правните безобразия? Щото тогава ни Станишев, ни нещастния журналист, май не бяха министри на правосъдието ...
А като толкоз ви е домиляла репутацията на България - просто не правете глупости додето сте на власт и дърпате всички конци. И вместо да се вайката какво щели да кажат чужденците - заслушайте се какво казва собствения ви народ. Щото пред него сте се орезилили до немай къде, за другите е все тая.
Пак крадеца вика дръжте крадеца ...(((