Манолова очаква втора серия на излагацията на ГЕРБ

Елица Мартинова 15 октомври 2013 в 11:09 2568 8

Мая Манолова. Снимка БГНЕС.
Мая Манолова. Снимка БГНЕС.

Епизод 2 от сагата „Вотове на ГЕРБ“, очаква тази седмица в парламента зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова пред „Дарик“.

„Като си спомням излагацията им от първия вот, предполагам, че това ще е епизод 2 от сагата „Вотове на ГЕРБ“, което е в жанра комедия“, коментира Мая Манолова.

В сряда Народното събрание ще проведе дебати по втория вот на недоверие към кабинета, който ГЕРБ внесоха миналата седмица с аргумент, че правителството се е провалило в политиката си по регионално развитие. OFFNews припомня, че първият вот на недоверие бе заради провала на Министерството на инвестиционното проектиране. В пленарна зала обаче ГЕРБ така и не представиха аргументите си по него.

Според Мая Манолова бившите управляващи са превърнали работата на парламента в развлекателна програма. Тя е категорична, че поведението на ГЕРБ е недопустимо, защото не изпълнява основната задача, с която хората са ги изпратили в парламента, а именно да решават проблемите на обществото.

„ГЕРБ до каквото се докосват, го съсипват. Те ще убият всички опозиционни парламентарни средства на българската демокрация. Какво значи да кажеш „всяка седмица ще внасям вот на недоверие. Те гледат абсолютно несериозно на тази форма, която имат да критикуват и громят властта“, смята червеното острие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови