ГЕРБ внесоха нов вот, надяват се "фикусът да не е в космоса"

Последна промяна на 10 октомври 2013 в 11:13 3021 11

Цецка Цачева и Лиляна Павлова в деловодството на парламента, Снимка: ГЕРБ
Цецка Цачева и Лиляна Павлова в деловодството на парламента, Снимка: ГЕРБ

Нов вот на недоверие внесоха ГЕРБ в деловодството на парламента. Мотивите този път са свързани с политиката на правителството в областта на регионалното развитие.

Вотът бе внесен в от председателя на 41-ото Народно събрание Цецка Цачева и бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Надявам се в идната седмица, в рамките на седемдневния срок, ръководството на парламента и управляващото мнозинство да се организират, да осигурят работещ парламент, за да може да се проведе една смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно тази секторна политика", заяви след внасянето на вота Цачева.

"Надявам се този път фикусът да не е в космоса", коментира Павлова, визирайки лидера на "Атака" Волен Сидеров, чиято парламентарна група отсъстваше от страна по време на дебатите по предишния вот.

В мотивите са посочени следните точки:

  1. Провал в областта на регионалната политика, водещ до задълбочаване на различията в отделните региони на страната
  2. Блокиране на инвестиционния процес и настъпилите изключително негативни последици
  3. Провал при усвояването на средствата от ЕС
  4. Липса на визия и политика по отношение на мерките за енергийна ефективност на регионално ниво
  5. Провал в сектор ВиК
  6. Липса на политика за пътната инфраструктура и липса на ясна визия и воля за реализация на големите проекти
  7. Липса на политика за концесионирането на морските плажове
  8. Поголовната смяна на доказани професионалисти и безпринципното освобождаване на висшия експертен потенциал е системното унищожаване на капацитета на МРРБ

"Вотът за недоверие срещу правителството е логично продължение на първия, само на четвъртия месец след началото на неговия мандат. Няма друго правителство от 1991 г. насам, което да се е ползвало с толкова нисък кредит на доверие сред обществото", пишат в аргументите си ГЕРБ.

Мотивите за новия вот бяха ясни още миналата седмица. Тогава експремиерът Борисов поясни, че ГЕРБ ще се аргументират с провала на правителството в редица инфраструктурни проекти.

В кулоарите на парламента в сряда бившите управляващи посочиха, че България може да загуби европейското финансиране на два ключови инфраструктурни проекта - строежа на северната дъга на околовръстното в София и на обхода на Габрово.

Вината за това Борисов хвърли върху "цикламеното костюмче, което строи селски пътища" (регионалния министър Десислава Терзиева - бел. ред.).

“Губим огромни пари заради едно цикламено костюмче, което щяло да прави селски пътища. Направи първо големите пътища, където минава големият поток. Едно е да минават милиони хора на година, друго е да минават сто. Първо направи за милионите, после ще направиш и за стоте”, каза вчера Бойко Борисов.

По-късно от пресцентъра на Министерски съвет уточниха, че ЕК не спира парите за тези пътища, а ги забавя до уточнение по други съвместни проекти.

Това е третият вот на недоверие, който ГЕРБ внася в деловодството на парламента. Първите два вота бяха идентични и касаеха провала на Министерството по инвестиционното проектиране. Бившите управляващи внесоха едни и същи мотиви два пъти, защото не признаха за легитимна дискусията по първия вот. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2013 в 18:31

И 100 вота да внесат двете "красавици" на ГЕРБ пак няма да ги огрее да управляват отново държавата. ГЕРБ е бита карта и колкото по-бързо разбере това, толкова по-добре ще бъде за самите тях.

10.10 2013 в 15:20

Това могат това правят другарите, обаче се чудя на тези дето им плащат, с какво точно им помагат. Ама какво им пука помагат или не, защото всъщност не те, а ние им плащаме.
Егати гнусната работа, значи какъвто народът такива и политиците...слава богу, че детето ми поне се изнесе от тази помия.

10.10 2013 в 13:31

Искаме си внучката Лили и най-добрата юристка между фолкпевиците - Цецка! Другите не стават за нищо, само те и (не)четящия Буда могат да "ни оправят".

10.10 2013 в 13:02

Другари от Позитано.
Закъснявате във форума.
Трудете се ударно и не забравяйте светлия пример на Алексей Стаханов.

С БКП НАПРЕД !

10.10 2013 в 12:55

И да им пратят СерГей и останалата комунистическа пасмина, а пък там да си ги мерят на кой е по....

10.10 2013 в 12:35

Абсолютно, обаче ВСИЧКИТЕ мафиоти. И тия, и ония, и най-вече третите и четвъртите. Всичките са от един театър, разлика няма, освен в мускулите на лидерите им.

10.10 2013 в 12:24

шАЙКАТА ГЕРБ НАЧЕЛО С БОКО, ЦВЪЧКО И ДРУГАТА ПАСМИНА - НАПРАВО В ПАНДЕЛАТА, ТАМ ДА РЪВТЯТ НА ПАНДИЗЧИИТЕ НОМЕРА И ЦИРКОВЕ

10.10 2013 в 12:21

шайката ГЕРБ начело с Боко, Цвъчко, Фидоска, Лиленце, Горанчо, Дянков, Данговица-Цачева, Добревчето без образование и другата пасмина гербаджийска НАПРАВО В ПАНДЕЛАТА, ТАМ ДА ВЪРТЯТ ЦИРКОВЕ И НОМЕРА

10.10 2013 в 12:04

Така трябва - всички срещу мафията. Вотове за да не могат да крадат.

10.10 2013 в 11:25

половината от ГРОБ са за затвора, какви вотове ще внасят ? Лили кифтето и Секси Цачева на барикадата :)