БСП: Мотивите на ГЕРБ са смешни. Местан: Вотът не е играчка

Елица Мартинова 10 октомври 2013 в 12:14 2353 7

Лютви Местан и Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС, Архив
Лютви Местан и Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС, Архив

Смешно е точно ГЕРБ да внасят вот на недоверие заради политиката в сферата на регионалното развитие.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на левицата Сергей Станишев, малко след като опозицията внесе пореден вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски".

"За четири години регионалните диспропорции и стандартите на живот се задълбочиха, след като ГЕРБ , за разлика от 10 други европейски страни, не отстояха при преговорите за новата финансова перспектива допълнителни средства за България, където именно за най-бедните региони", коментира Станишев.

По думи му бившите управляващи се "явяват на поправителен" по правенето на вот на недоверие.

"Видяхте колко нелепо беше поведението им в първия вот. Те дори не можаха да формулират и обосноват една теза. Да не говорим за това, че се стигна до абсурдна и небивала практика в целия свят - тези, които искат вота на недоверие, да бягат от него", каза лидерът на левицата.

Според председателя на ДПС Лютви Местан пък ГЕРБ са на път да превърнат вота на недоверие в ежедневие.

"Вотът на недоверие не е играчка, не може да бъде парламентарно ежедневие. В момента, в който ГЕРБ превърнат вота на недоверие в парламентарно ежедневие, постигат ефекта на ликвидацията на този най-важен опозиционен интрумент", каза Местан.

Според председателя на ДПС мотивите на ГЕРБ са толкова несериозни, че са в състояние да делегитимират самите тях като опозиция.

Местан все пак заяви, че ще подходи сериозно към аргументите на бившите управляващи и се надява на смислени дискусии по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews