Quantcast

Кмет от ДПС вдигна паметник на Тато, неизвестен го почете с билборд

Последна промяна на 07 септември 2013 в 16:43 15139 28

Откриването на паметника в с. Одърне. Отляво-надясно са Тодор Славков, кметът на селото, Евгения Живкова. Снимка: Булфото
Откриването на паметника в с. Одърне. Отляво-надясно са Тодор Славков, кметът на селото, Евгения Живкова. Снимка: Булфото

Паметник на Тодор Живков бе открит днес в плевенското с. Одърне по случай 102-годишнината от рождението на бившия комунистически лидер. Бюст-паметникът е инициатива на местния кмет Свилен Огнянов (ДПС), който е и общински лидер на партията в община Пордим и негово предизборно обещание.

Той бе открит тържествено на централния площад на Одърне в присъствието на внуците на бившия Първи на комунистическа България Евгения Живкова и Тодор Славков, кмета на община Пордим Илиян Александров, както и бивши местни партийни величия. Кметът на Одърне призова всичките си колеги селски кметове да последват примера му и да уважат човека, „направил много за възраждането на българското село“.

Днес за поредна година ликът на Тато грейна и на билборд край курорта Слънчев бряг, на пътя между Варна и Бургас. Портретът, който бе повсеместно разпространен в цялата страна навремето, включително в българските училища, е с червен фон и надпис „102 години от рождението на другаря ТОДОР ЖИВКОВ!“. Чия е инициативата за билборда, не е известно.

Днес се навършват и 35 години от убийството на българския писател и журналист - дисидент Георги Марков. Убийството с „българския чадър“ е извършено на 7 септември, рождения ден на Тодор Живков, на моста Ватерло в Лондон. Той е бил отровен със сачма, съдържаща силно действащата отрова рицин и издъхва четири дни по-късно в болницата „Сейнт Джеймс“ в Лондон. Една от версиите, все още исторически непотвърдени категорично, е, че убийството на автора на "Задочни репортажи за Бъглария" е било поръчано като подарък за рождения ден на Живков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2014 в 22:34

Mир на духа му, бай Тошо бе колоритен шеф! И въпреки крадливата и пречеща номенклатура, поне остави работещи заводи, кооперации. Които номенклатурата, разграби, разруши, приватизира си и продаде и на чужденци. Струва си да има паметник, този човек!

08.09 2013 в 14:32

Колко и да не ни се иска да го признаваме всеки с умиление тъгува за този човек. Признавам, че е имало Белене и тормоз, но в момента цяла България е едно Белене от глад и мизерия.

08.09 2013 в 13:11

Те там са само цигани–натурални нямат нищо общо с турците

08.09 2013 в 10:55

Това не го разбрах много.

08.09 2013 в 10:36

Браво!!! Обективността в крайна сметка ще победи пред личните и всякакви други интереси.

07.09 2013 в 23:26

Окончателното доказателство, че българските турци са български. Кой друг на света би вдигнал паметник на Тато Възродител?

07.09 2013 в 22:14

Гледам, че преди време един овцелюбец разнасяше плакат на Сталин. Така, че не виждам причина другарите да мрънкат срещу паметник на Хитлер. То дали Хитлер, дали Сталин, дали Мао.. се тая. От един дол дренки са.

07.09 2013 в 22:12

Кой е Пешо и защо ака?

07.09 2013 в 22:06

+++++1^9
И дядо ми ги мразеше кумунистите, аз да не съм по-врял от него!

07.09 2013 в 21:17

"Прекрасното" време, когато хора са изчезвали посред нощ, заради политически виц, но дрОгарката Магдалена Дончева имала "нормална" работа, която се състояла в, нека си го кажем направо, правене на нищо, в някоя прашна канцелария и е уплътнявала времето си в писане на доноси и търсене на връзки за да си купи например цветен телевизор Велико Търново по "втория" начин, вместо с 3 денонощия чакане пред завода. Също така ходела на почивки в изтърбушени почивни станции, където се е завивала с родопски одеяла..... Сега и е мъчно, че вече не може да си изкарва хлебеца с правене на нищо и писане на доноси, а пък телевизорите и почивките ги дават с пари.................................. и мъката и е голяма!