Калина поиска гражданство от Бойко, влиза в националния отбор

Последна промяна на 01 февруари 2013 в 13:48 5759 10

На снимката от ляво на дясно: шефът на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова, правосъдният министър Диана Ковачева, княгиня Калина, премиеът Бойко Борисов, съпругът на Калина Китин Муньос.СНИМКА: МС
На снимката от ляво на дясно: шефът на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова, правосъдният министър Диана Ковачева, княгиня Калина, премиеът Бойко Борисов, съпругът на Калина Китин Муньос.СНИМКА: МС

Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски княгиня Калина информира днес министър-председателя Бойко Борисов, че ще поиска българско гражданство за себе си и сина си Симеон Хасан. В момента княгинята е гражданин на Испания.

Калина се срещна с премиера в Министерския съвет, където дойде заедно със съпруга си Антонио Хосе Китин Муньос и Валкарсел. На срещата присъстваха и правосъдният министър Диана Ковачева и шефът на политическия кабинет на Борисов Румяна Бъчварова.

Ако молбата на княгинята бъде изпълнена, България ще се сдобие със състезател със синя кръв в националния си отбор по конен спорт. Калина заявила пред премиера, че има желание да се състезава за страната ни на спортни турнири.

Княгиня Калина е родена през 1972 г. в Мадрид, Испания. Тя е петото, най-малко дете на цар Симеон Сакскобургготски и царица Маргарира. През 2002 година Калина се омъжи за мореплавателя Китин Муньос, а през 2007 г. се роди единственото им дете Симеон Хасан, кръстено на българския цар Симеон II и на покойния мароканския крал Хасан II.

Освен конния спорт, аристократката обича фитнеса и бодибилдигна и неведнъж е била патрон на такива спортни събития.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2013 в 01:57

Добре! само че тракийската и жилка я няма! и Наркотика много и вирнал носа нагоре! sweet dream ! everybody look at you @

01.02 2013 в 23:07

Ами добре дошла , стига да не се окаже "скрита лимонка"

01.02 2013 в 16:17

Никой не е априори виновен за деянията на роднините си :)

Не бъди хейтър! Ако познаваш жената тогава се изказвай за достойнствата и недостатъците й!

01.02 2013 в 16:14

В рамките на ЕС, доколкото знам, имаш право на единствено гражданство. Така, че май ще трябва да се откаже от Испанското... :) ЗАРАДИ НАС!!! Ах, колко сме велики!

... Ще видите, че след някоя и друга година, англичаните ще ни молят да ги приемаме тук! А не ние да се натискаме да ходим там... Имам информация, че българите масово се завръщат и то не, защото не са финансово стабилни там, а защото парите не са всичко в живота и тези, които трябваше се осъзнаха къде е ОБЕКТИВНО по-хубаво ;)

Сега трябва само малко да си преметем двора...

01.02 2013 в 16:00

Ще умра от смях.....Глупост след глупост в малоумната държава.....тая пикла и баща и направо прекалиха...........

01.02 2013 в 15:24

Че тя не би ли трябвало да е българка щом като единия и родител е българин?

01.02 2013 в 14:46

Между другото, откакто Царят дари двореца Врана на Столична община, дворецът започна отново да се руши, а голяма част от растенията в ботаническата градина и парка измряха или изчезнаха...
Съвсем между другото, при раждането му през 1937 г. Велико Търново му дарява "за вечни времена" целият хълм Царевец с всичко на него (по това време - новопостроената "Балдуинова" кула, туристическия дом и останки от една джамия). Това е един от първите "имоти" от които Н.В. се отказа без дори да ги повдигне като въпрос.
Не виждам нищо лошо в това да си стопанисва имотите.
А Княгиня Калина е добре дошла.

01.02 2013 в 14:09

Ами... Доста българи имат и си възвърнаха наследствени имоти, включително гори... Е, техните може да са малко повече, но аз не съм завистлива, пък и той Царьот е с толкова много деца, че като ги разпределят ще им остане по една горичка, колкото да имат да развъдят, при добро желание от тяхна страна, някое и друго екзотично животно в него... примерно фазани за да си ги острелват - по стар, синьо-кръвен или по-примитивен обичай ;)

01.02 2013 в 14:02

Баща и на тази хубавица откри доста ценни работи в нацията ни. Гори, дворци, ... Давам го като пример, не че трябва да и се откаже заради баща и.

01.02 2013 в 13:56

... "Синя кръв" и нос като на Майкъл Джаксън (защо? дано да е само от снимката)...

Иначе приветствам идеята!

Всеки, който иска да бъде българин, т.е. открива нещо ценно в нацията ни, е ценен кадър за мен!