Йовчев: Замесените в Цветановгейт вече не са в МВР

Елица Мартинова 04 октомври 2013 в 11:37 2547 2

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

"Установени са тежки дисциплинарни нарушения при проверката на МВР за подслушванията. Те са за служители на СДОТО - за това, че са нарушили правилата и нормативните документи, които регламентират дейността на МВР и СДОТО. Тези служители вече не са в МВР."

Това заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев, след като с бойкота си ГЕРБ провалиха заседанието, в което Йовчев трябваше да отговори на въпрос, свързан с Цветановгейт.

Вицепремиерът уточни, че проверката по случая е била разпоредена от служебния вътрешен министър Петя Първанова. По думите на Йовчев инспекцията е установила редица дисциплинарни нарушения, сведенията за които са предоставени на прокуратурата и по случая е образувано досъдебно производство.

Вътрешният министър коментира, че в тази връзка е изготвена програма с мерки, които да предотвратят незаконната употреба на СРС-та и случаи като тефтерчето с указанията, намерено у бившия шеф на КПУКИ Филип Златанов.

В рамките на проваления парламентарен контрол днес министър Йовчев трябваше да отговори дали срещу бившия вицепремиер Цветанов е имало заплахи.

"Имало е такива сигнали. Към момента не мисля, че в резултат на това, което е получено като данни, може да се говори, че има някакви сериозни заплахи за живота му", каза Цветлин Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!