Quantcast

Питат Йовчев заплашен ли е животът на Цветан Цветанов

Последна промяна на 04 октомври 2013 в 08:41 2462 1

Цветанов на тур за овации Снимка: Сергей Антонов
Цветанов на тур за овации Снимка: Сергей Антонов

Заплашен ли е животът на бившия вътрешен министър и вицепремиер в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов - на този въпрос трябва да отговори днес вътрешният министър Цветлин Йовчев. 

Въпросът е отправен от депутатите от Коалиция за България Екатерина Заякова и Янаки Стоилов. Питането е свързано с охраната от НСО, която ползва ексминистърът. Решението за охраняване на Цветанов беше взето в последните дни на кабинета "Борисов" след консултации между тогавашния главен секретар на МВР Калин Георгиев, бившият шеф на ДАНС Константин Казаков и шефа на НСО и бивш гард на Бойко Борисов - бригаден генерал Тодор Коджейков.

През юни пред журналисти, само няколко дни след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е подготвен заговор за ареста му и последващо ликвидиране, Цветанов също заяви, че се притеснява за живота си. “Случващото се е персонална атака към мен, а не към ПП ГЕРБ. Политически трябва да бъда омаскарен и премахнат физически от организираната престъпност”, коментира във Варна бившият вътрешен министър.

До този момент не е ясно какви са обстоятелствата, които са наложили продължаване охраната на Цветанов и нейното подсилване. Като началник на предизборния щаб на ГЕРБ Цветанов обикаляше ежедневно страната, като само неговият явен екип от охранители се състои от два джипа и две бронирани лимузини. За личната охрана на Цветанов се грижат 15 гарда, а обемът на разходите се пази в тайна

Към Цветлин Йовчев има отправен въпрос от депутата от "Атака" Десислав Чуколов и за неправомерно използване на СРС и подслушване на граждани от структурите на МВР, когато ведомството е оглавявано от Цветанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2013 в 09:22

Двете Цвъкита имат вместо глави тухли. Как може да и е застрашен живота, като още не е доказано че имат такъв? При това и за двамата е ясно, че са кукли на конци ...