Хиляди на протест в Индия заради изнасилено момиче

Вероника Шербанова 01 март 2013 в 17:00 3013 1

Индийци на протест заради изнасилено момиче, Снимка: Reuters
Индийци на протест заради изнасилено момиче, Снимка: Reuters

Хиляди индийци протестираха в Делхи заради изнасилено в училище 7-годишно момиче, съобщи Би Би Си.

Демонстрантите се събраха пред болницата, където е настанено изнасиленото момиче. Те хвърляха камъни по преминаващи автобуси и по полицията. Органите на реда използваха палки, за да разпръснат събралото се множество.

7-годишното момиче е било изнасилено в държавното училище, в което учи. Учители и охранители от училището са задържани за разпит във връзка с изясняването на случилото се.

Протестът се проведе след разгорещен дебат в индийския парламент заради изнасилването и убийството на три сестри на възраст между 6 и 11 години в щата Махараштра преди месец. Телата им са открити в кладенец, два дни след като момичетата изчезнали от училище.

До момента няма задържани за престъплението.

Поредицата от протести против насилието над жените започна след груповото изнасилване на 23-годишната студентка по медицина Йоти Сингх Пандей беше изнасилена и пребита от шестима мъже в откраднат от тях автобус на градския транспорт в Делхи. Младата жена почина две седмици по-късно от травмите си. Преди дни 29-годишна жена беше групово изнасилена в индийския щат Пенджаб.

Протестиращите настояват за смъртно наказание за изнасилвачите и защита за индийските жени.

В средата на януари стотици индийци се събраха пред училище в индийския щат Гоа, където беше изнасилено друго 7-годишно момиче. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови