Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Губим 70 млн. европари за заетост и обучение

Нели Чолашка 17 юли 2013 в 18:26 3687 7

Пари.
Пари.

До 70 млн. евро може да загуби България по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", които бяха за заетост и програми за обучение и преквалификация.

Това съобщи зам.-социалният министър Росица Янкова пред парламентарната комисия по европейски въпрос и контрол на европейските фондове.

Най-проблемни са осите за заети лица, за образование и за административен капацитет.

Чрез опростяване на процедурите за отчетност, заповед ежемесечна отчетност и пренасочване на средства социалното министерство ще се опита да спаси част от средствата и загубата да бъде снижена до 30 млн. евро.

Председателят на парламентарната комисия Младен Червеняков поиска информация за забавените плащания от страна на Агенцията по заетостта (АЗ) в размер на 150 млн. лв. Янкова обяви, че сумата не е толкова голяма, но призна, че има забавяне.

OFFNews съобщи в началото на тази година, че заради масово забавяне от страна на плащанията от АЗ се подготвят да загубят много евросредства.

Агенцията беше замесена в грандиозен скандал в средата на миналата година, когато медиите разкриха, че депутатката Вяра Петрова от ГЕРБ усвоява с фирма на майка си хиляди по програма "Развитие на човешките ресурси" чрез Агенцията по заетостта.

Това не се случваше без знанието на директора на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, която все още е на този пост.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!