Екстрадираха Стефан Кленовски

Юлиан Христов 07 март 2012 в 16:50 2159 0

Кленовски
Кленовски

Стефан Кленовски беше екстрадиран в Италия. Мъжът е предаден на италиански полицейски служители на летище София.

Кленовски беше задържан в края на януари в столичен мол. За него е издадена европейска заповед за арест от италианските власти. Българинът е сред издирваните лица по международната операция "Шок" за източване на разплащателни сметки, която се проведе в края на лятото през 2011 година.

Групата, в която Кленовски е членувал, е уличена в източване на банкови карти в Италия и други европейски страни чрез монтиране на скимиращи устройства на банкомати. Според разследващите престъпната група е действала от средата на 2008 година. При арестите през лятото на миналата година Кленовски избягал от полицаите, като дори изоставил детето си в автомобила, с който се е придвижвал. По време на задържането в края на януари пък Кленовски се е представил пред полицаите с фалшива лична карта - на документа е била неговата снимка, но със самоличността на по-малкия му брат. Кленовски бе арестуван в края на януари по време на детско празненство в столичен мол. Той и близките му обвиниха МВР в полицейско насилие, а съпругата му твърди, че по него е стреляно. Първоначално съдът го освободи от ареста, но по-късно му бе наложен постоянен арест.

По първоначални данни организираната група, в която Кленовски е участвал, е нанесла щети от близо 15 млн. евро чрез скимиращи устройства на банкомати, изготвяне на клонирани карти и нерегламентирано теглене на пари.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови