#ДАНСwithmeGlobal: Български протести на 4 континента в снимки и видео

Последна промяна на 15 юли 2013 в 09:21 6760 21

Протестът в Сеул, Южна Корея.
Протестът в Сеул, Южна Корея.

Български протести под надслов #ДАНСwithmeGlobal обиколиха 4 континента в 31-ия ден от бунта, предизвикан от назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС и прераснал в протести срещу правителството на Пламен Орешарски, олигархичния модел на управление на България и мафията.

В неделя, 14 юли, български протести имаше в Северна Америка, Европа, Азия и Австралия. Месец след началото на протестите в България паралелни демонстрации на българските общности се проведоха в 30 града и 16 държави по света.

За четвърти път българите в Торонто, Канада се събраха, за да подкрепят протестите в България.

"В неделя по обяд, на яркото канадско слънце и безоблачно небе, разчупихме огромна българска пита, опасана с националния трикольор. Пожелахме си да е за последно събирането ни (по този повод) и застанахме за снимка на стълбите пред старото торонтийско кметство, намиращо се в сърцето на града", пише до OFFNews Магда Илиева.

Българите издигнаха лозунги като: „До кога?? Подавайте вече оставка! Бавноразвиващи ли сте?”; „Българи от цял свят протестират срещу корумпираното BG правителство”; „Бог със нас, оставка за вас!” "България е жертва на корумпирано правителство".

От българския протест в Ню Йорк снимки и видео ни изпрати нашата читателка Елена, която ни изпрати и снимки на портестиращи в САЩ българи

Стефан Желязков от Ню Йорк ни писа:

 

"Докато протестите набират сила и присъединяват безчетно много чуждестранни столици и центрове на българската имиграция, в родината българските политици продължават да се правят на глухи и да не осъзнават, че в София не 20, а 20 000 човека протестират и че не става въпрос само за София, а и за Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, както и Париж, Лондон, Франкфурт, Виена, Мюнхен, Берлин, Брюксел, Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Йорк и един куп други големи градове, които вече са толкова много, че не могат да се изброят лесно.

Докато родните политици твърдят, че са избрани с гласовете от Кюстендил и че това е най-важното, хилядите български емигранти напомнят за себе си, че и те преди това са живели в България, но са я напуснали поради важни причини. Това са същите причини, поради които няма раждаемост в България, населението застарява, а младите си събират багажа за други страни", пише Желязков в писмото си до OFFNews и допълва, че много от напусналите родината биха се върнали, но управляващите трябва да чуят призивите на народа.

"Нас не ни интересува кой с какви самолети къде е ходил или с какви футболни отбори е играл, не ни интересува кой с кого ще се съди и с кого щял да се саморазпрява. Не искаме да слушаме политическо празнословие 24/7 или да гледаме едни и същи омаскарени физиономии по телевизионните екрани. Ние искаме нещо много просто - законност и справедливост. Дайте път на градивните процеси, а не на деструктивните. Този Парламент още от самото си начало бе заченат от реваншизъм и единственото, заради което бе даден 121-ият глас, бе за да има политици в затвора. Само това е причината. Тука не става въпрос за закони, за България 2020, за бъдещето на младите, за демографската криза, за доходите, за цената на тока и т.н. Днес 240-те са там, за да се разправят един с друг и да се чоплят взаимно в миналото си.

А българският народ продължава да се опитва да бъде коректив. Той не се предава. Ние винаги сме живели трудно, но никога не сме се отказвали. И днес няма да се откажем", пише Стефан Желязков. 

 

Протестът в Ню Йорк, САЩ:

 

Както на много места по света, сънародниците ни от района на Сан Франциско, (където живеят около 30,000 българи), отново се се събраха да покажат своята солидарност с протестиращите в родината, съобщи за OFFNews журналистът, работещ там, Татяна Кристи, която ни изпрати и снимки на Еди Петков.

В неделя десетки българи се стекоха в центъра на града пред San Francisco City Hall (кметството) и под любопитните погледи на американците настояваха за промяна в българския политически живот.

И тук #ДАНСwithMe обедини протестиращите. „Тук сме защото не можем да мълчим при абсурдните действия, които показа това правителство още в първата си седмица. То демонстрира, че е опасно за България. Все пак има един минимум под който вече не може да се пада. Стига сме връщали времето назад!”, каза един от говорителите на протеста - Димитър Божанчев, президент на софтуерната консултанска къща Pontix Consulting в Силиконовата долина.

Участниците дойдоха с плакати с призиви за оставка и надписи "БСП+ДПС+АТАКА=Катастрофа"; „Времето Ви Изтече!”; „Кредит на Доверие? За да Унищожите България? НЕ!”; „Политическите грешки се плащат с оставка”; „Различен свят не се гради от безразлични хора” и много други.

В Щутгарт също имаше протест. Около 80 българи излязоха по улиците на германския град тази неделя. Видео от него ни изпрати Владимир Бостанов.

 

Протестът в Щутгарт, Германия:

Вижте и снимките от българските протести по света от 14 юли:

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2013 в 22:53

Ох душко то и ника ти един.. убав. Ама айде. Детсевика и от тебе вашите са се надявали да стане човек, поне имитирай нещо там.

16.07 2013 в 22:52

Обади се на Българите в Китай да протестират. До колкото знам там има българи но китайската среда е токсична за протести. Тоест токсична е за живеене. Тоест токсична е за всякакви демократични прояви. Но хубаво е, че даваш пример с Китай. Виждам накъде са насочени мечтите ти. То след като СССР се срина като купчинка конска тор под проливен дъжд накъде може един Балкански да насочи мечтите си? Правилно, към Китай или Северна Корея. Абе верно що забрави за Северна Корея?

16.07 2013 в 20:05

но само колко смела и достолепна си ти, как само се бориш... исполински, избягала в някоя държава с висок стандарт и силна икономика, с добри доходи без особени напъни... как да не ти се поклони човек... ти ли се бориш бе, ти ли? аз дремя тука в тая гнусна помия и се опитвам да развивам бизнеса си доколкото мога, въпреки всичките малоумия на правителството и кръглите татю-батюви идиоти
и тя, моля ти се, със самосъзнанието на едва ли не извършен геройски подвиг
нямам нищо против човек да си хване чукалата и да замине някъде на запад, където да живееш и работиш е в пъти по лесно, но не ми го представяйте като някакъв подвиг достоен за уважение, защото дори в нашата мила родина има огромна маса от будни, интелигентни, трудещи се хора, заради които си заслужава човек да остане
и как да оставя баба си и дядо си, майка си и баща си, които с толкова любов са ме отгледали само и само за някакви нормални доходи, с какви очи да ги погледна тези хора, как да живея с това, че съм ги оставил и избягал, само за да живея по-лесно?
айде да ви и ...

16.07 2013 в 17:30

ми тва протести ли му викате по 2-3 си правят фотка аутсайд за спомен в извънработно време и я пускат по мейла искам българите в китай да протестират на тянанмън нали сте герои айде свободата изисква жертви нещо се ослушвате притеснено що така

16.07 2013 в 15:15

"Нека да застанем пред чуждестранните посолства,мисии, представителства на финансови институции и да изявим волята си за прекратяване на всякакъв вид финансиране за страната, докато го има това комунистическо правителство"

Колко прост трябва да си за да напишеш това?
Не сте "умни и красиви". Идиоти безмозъчни сте. Имате ли идея какво да правите след оставката на правителството? Не.
Тогава защо подскачате? За да ви шиба някой друг ли?

15.07 2013 в 23:23

Комунист хване ли властта, не си отива. Девизът му е:"Кучетата си лаят, керванът си върви!" Мързеливи, нагли, дебелокожи, невъзпитани, използвачи и крадливи- това са и старите, и младите комунисти. Ако някъде се е родил благороден комунист, той или отдавна е захвърлил партийната си книжка още по "татово" време, или е изгорял в борбата още преди 9-ти септември, 1944 година. Останалите хитреци изпълзяха от шумата на 9-ти септември 1944 година, избиха цвета на нацията, окрадоха имотите на хората и си живяха живота цели 45 плюс 23 години на гърба на народа. За тях привилегиите са даденост по рождение.За пари и привилегии, продават и майка си и баща си. Ще си отидат само тогава, когато в държавата няма какво да се краде. Затова, трябва да им се спрат финансиранията от Европа и Америка, докато не си подаде оставката това комунистическо правителство. Нека Европа и светът да чуят това наше предложение. Нека да застанем пред чуждестранните посолства,мисии, представителства на финансови институции и да изявим волята си за прекратяване на всякакъв вид финансиране за страната, докато го има това комунистическо правителство! Българи, живеещи в чужбина, подкрепете ни още по-активно!

15.07 2013 в 22:00

Засилва се империалистския натиск! Вече плащат и на народните предатели да се включат в отвратителната им капитлистическо-буржуазна революция! Няма да се предадем, другари!

15.07 2013 в 19:20

балканчо е фагот

tits or gtfo

15.07 2013 в 19:04

Е, колко нормални хора мислиш, че ще се емнат в Северна Корея или Иран.. и то да живеят там? хахахах

15.07 2013 в 19:02

Костадине, пиле шарено. Аз съм пътувал над 800 км за да гласувам. Влачел ми той урната - у урна да те влачат баш. Кво ни пука за България, нали? И въобще не ми дреме на кур@ какво те интересува или не. Милиционерски запъртък.