"Атака" се скри при гласуването за Пеевски, после обвини ГЕРБ

Нели Чолашка 14 юни 2013 в 13:03 11722 38

Депутатите от
Депутатите от "Атака" пред стаята на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Депутатите от "Атака" се скриха при гласуването на номинацията за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС, а след това обвиниха ГЕРБ, че са осигурили избора му.

Обвинението е отправено чрез прессъобщение от партията.

В съобщението се казва, че партия "Атака" е гласувала против избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Истината е, че при първото гласуване трима депутати от партията на Волен Сидеров гласуваха "против", а при второто гласуване - нито един от партията. Гласувалите по партии бяха излъчени от парламентарния канал и ясно се видя, че срещу партия "Атака" пише 0 "за", 0 "против" и 0 "въздържал се".

Ако всички 23-ма депутати на партията бяха в зала и бяха гласували заедно с ГЕРБ срещу кандидатурата на Пеевски, тя нямаше да бъде одобрена.

"В началото на заседанието на парламента партия ГЕРБ осигури кворума с 27 души, които след това излязоха от залата. Без тези действия на доскоро управлявалата партия, избирането на Пеевски щеше да бъде невъзможно. С несериозното си поведение, излизайки и влизайки неколкократно в пленарна зала, те осигуриха избора на Пеевски.

Очевидно задкулисните договорки между БСП, ДПС и ГЕРБ действат с пълна сила. Ако са били наясно и против предстоящите действия на БСП и ДПС, то смятаме, че трябваше да го оповестят преди това и да потърсят съдействието на партия "Атака", коментираха националистите с прессъобщение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!