Лаков: Обвиненията ми бяха анонимни, но Борисов се припозна

Елица Мартинова 12 юни 2013 в 17:11 3189 5

Венцислав Лаков,
Венцислав Лаков, "Атака".

Не съм споменал нито веднъж името на бившия премиер. Това, че той се е припознал в някои реплики, свързани с ползването на Военновъздушните сили като аеротаксита на Авиоотряда за екзотични, развлекателни полети, това си е негова работа, заяви в кулоарите на парламента Венцислав Лаков от „Атака“.

Думите на Лаков бяха коментар по заканите на експремиера Борисов. По-рано днес в парламента бившият министър-председател обяви, че ще съди лидера на „Атака“ Волен Сидеров и колегата му Венцислав Лаков за клевета.

Миналата седмица Лаков обвини косвено Бойко Борисов, че е ползвал държавните самолети за лични „екзотични пътувания“. Волен Сидеров пък заяви в кулоарите на парламента, че лидерът на ГЕРБ е използвал правителствения авиоотряд, за да изнесе незаконни пари от страната.

„В следващите месеци и години, когато приключат процесите, по 50 000 лева искам, за да може да напълня чували, и да ги занеса до някой детски или старчески дом - това не съм решил. Те са богати хора, ще взема доста пари от тях. Като ги взема, ще ги наслагам в чували и ще ги нося до някой детски дом, но ще им взема парите. Подписал съм пълномощни на адвокат Марковски”, каза днес експремиерът Борисов.

„Не знам на какво основание ще ме съди бившият премиер. Не съм споменал нито веднъж името му. Той цели да отклони вниманието от един по-интересен случай с неговия доскорошен вицепремиер.

„Колкото за това, че се надява да получи чували, няма да получи чували, защото не разполагам с такива средства. Ще е интересно да докаже откъде намира пари за завеждането на исковете, защото той не е получил още първата си депутатска заплата, а доколкото знам даряваше доходите си като премиер за благотворителност. Най-вероятно ще финансира делата с парите, заграбени от отцепниците на „Атака”. Субсидията отиваше в партия ГЕРБ. Сигурно с такива средства ще бъдат завеждани делата, които той предприема срещу Волен Сидеров и срещу мен”, каза Венцислав Лаков.

В момента депутатът на „Атака“ оглавява Временната анкетна комисия за проучване на данните и фактите за използване на Авиоотряд 28 и летателни средства на ВВС в периода 2009-2013 г. След днешното заседание на комисията Лаков обяви, че ще сезира прокуратурата за полета на „Бистришките тигри“, веднага щом получи официални документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови