Антония Първанова застава начело на НДСВ

27 октомври 2013 в 19:23 5558 2

Антония Първанова е новият лидер на НДСВ.
Антония Първанова е новият лидер на НДСВ.

Евродепутатът Антония Първанова е новият лидер на НДСВ.

Тя беше избрана на извънредния VІІ конгрес на НДСВ, на който беше приета оставката на Христина Христова. Христова подаде оставка след парламентарните избори.

Първанова спечели лидерския пост още при първото гласуване с 343 гласа от 656 делегати, съобщиха от партийният пресцентър.

Претенденти за лидерския пост в НДСВ бяха четирима кандидати. Освен Първанова за поста се бориха секретарят на партията и председател на Младежкото НДСВ Стефан Кенов, Георги Найденов, председател на Съвета на политическата формация по икономика и финанси и Любка Качакова, общински съветник в София.

"На основата на собствения си опит установих нещо, което е голяма трудност за лидера на НДСВ - търсенето на подкрепа от публичните лица на НДСВ.

Много от публичните лица на НДСВ вече не са в политиката, имат свои собствени ангажимент, свой собствен бизнес и по-малко е насочен погледът им към НДСВ.

Мисля, че трябва да се насочат към подкрепа на партията, много от тях са имали своите кариери на основата на подкрепата на НДСВ и трябва да върнат жеста на партията", каза в началото на конференцията бившата лидерка на партията. 

Антония Първанова е родена през 1962г. в Добрич. Завършва езикова гимназия "Гео Милев" с английски и немски език в Добрич, медицина и здравен мениджмънт във Варна, обществено здраве в Маастрихт, Холандия и здравна политика в Англия. Работи като педиатър, експерт и изследовател в областта на управлението на здравеопазването.

През 2001 г. и 2005 г. е избрана за депутат от НДСВ. През 2007 г. е определена за евронаблюдател, а през 2009 г. е избрана за член на Европейския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews