Радан Кънев: НДСВ не е готово за Реформаторския блок

Георги Савчев 10 септември 2013 в 17:02 7115 35

Радан Кънев. Снимка: Сергей Антонов
Радан Кънев. Снимка: Сергей Антонов

Не виждам готовност в НДСВ да бъде част от Реформаторския блок, заяви пред OFFNews.bg лидерът на ДСБ Радан Кънев.

В пълния състав на Гражданския съвет беше взето решение, че докато не изясним бъдещето си като политическа коалиция, няма да взимаме повече решения за разширяване на Реформаторския блок. Ние сме със симпатии към Единната народна партия на Мария Капон, Български демократически форум и „Обединени земеделци“. Имаме готовност да работим с тях, но преценката е, че първо трябваше да представим Гражданския съвет, скоро ще представим реформаторските пакети, които на практика са готови в работните групи и след това можем да мислим за ново разширяване – за да не създадем погрешно впечатление, че разширяването е самоцелно, каза Кънев.

Вече имаме договорени споразумения на Реформаторския блок с няколко авторитетни неправителствени организации, които още обаче не са подписани. Скоро и те ще излъчат участници в Гражданския съвет, съобщи лидерът на ДСБ.

Според него последните социологически проучвания са достоверни: „Те са няколко, поръчани от различни източници, осъществени от различни агенции – така че дали ни харесват или не, ние трябва да им се доверяваме. Аз им се доверявам. Тези проучвания показват две неща: една устойчива подкрепа за Реформаторския блок между 7 и 8% от общия брой избиратели – тоест около 15% от реалния брой гласове на избори; и възможност за много значителен ръст, ако ние си свършим работата“.

Едно от тези социологически проучвания беше поръчано от нас, съобщи Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!