Първанова и Христова в битка за лидерското място в НДСВ

01 октомври 2013 в 15:43 2277 2

Христина Христова и Антония Първанова
Христина Христова и Антония Първанова

Шест досега са кандидатурите за лидер на НДСВ - Христина Христова, Станимир Илчев, Стефан Кенов, Любка Качакова, Георги Найденов и Антония Първанова. Председателят на партията ще бъде избран на извънреден конгрес на 27 октомври.

Сред издигналите кандидатурата на евродепутата Антония Първанова са проф. Огнян Герджиков, Камелия Касабова, Станимир Илчев, Минчо Спасов, Яни Янев, Олимпи Кътев. Те са категорични, че „седмият конгрес на НДСВ трябва да избере за председател на партията личност с качества, които са вече доказани в разнообразни и сложни ситуации през годините“.

Сегашният председател на НДСВ Христина Христова е номинирана от организациите на партията във Враца и от райони в 25-и МИР – София, а сегашният евродепутат Станимир Илчев – от областната структура на НДСВ в Благоевград.

Секретарят на партията Стефан Кенов има подкрепата от структурите на НДСВ в Бургаска и в Шуменска област, в общините Стара Загора и Мъглиж, както и от част от организациите от Хасковска област. Младежкото НДСВ в Пловдивска област и Габровска област също застава зад Кенов, който пръв заяви готовността си да се кандидатира за председател на НДСВ по време на двудневна младежка конференция, която се проведе в София през септември.

Общинският съветник на НДСВ в София Любка Качакова е номинирана от структурите на партията в Харманли и Симеоновград.

С писмо до лидера на НДСВ кандидатурата си за председателския пост е депозирал и финансовият експерт Георги Найденов. Той е председател на Консултативния съвет по икономика и финанси на НДСВ.

7 октомври е препоръчителният срок за издигане на кандидатури за лидер на НДСВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!