NОрешарски със сигнал срещу Сидеров заради заплахите към медии

OFFNews 02 октомври 2013 в 14:13 4352 14

Волен Сидеров. Снимка: Булфото
Волен Сидеров. Снимка: Булфото

Антиправителствената информационна служба NОрешарски обяви  изказванията на Волен Сидеров от тази сутрин срещу медии и журналисти за заплаха за независимостта на медиите и изпрати сигнал срещу него до Асоциацията на европейските журналисти.

В него се осъждат заплахите на Сидеров, който заяви, че ще съди NОрешарски, публикували първо информацията за скандалното поведение на депутатите от "Атака" в ресторант в Брюксел, както и останалите медии, позволили си да информират за него аудиториите си.

По този повод от NОрешарски пишат в сигнала си:

Ние, журналистите, блогърите и активистите от Антиправителствената информационна служба (www.noresharski.com), искаме да сигнализираме за поредна заплаха за медийната свобода от страна на български политик.

Днес, 2 октомври 2013 г., само час преди да заяви от парламентарната трибуна, че българската държава се крепи на него, Волен Сидеров, председател на ПП „Атака” и председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси, си позволи в ефира на ТВ7 директно и недвусмислено да заплаши всички журналисти, които задават въпроси и публикуват информация относно инцидент с депутати от ПП „Атака” на 25 септември в ресторант в Брюксел. Информацията за ресторантския скандал беше публикувана първоначално на www.noresharski.com, след което беше оповестена в десетки други медии, включително и в националните частни телевизии bTV и “Нова телевизия”.

Г-н Сидеров не отговори на въпросите дали публикуваната информация е вярна, като предпочете вместо това да заплаши с искове за клевета всички медии, които се занимават с темата. Същата заплаха беше повторена многократно и от депутати от неговата парламентарна група. Ние се противопоставяме на всяка заплаха към незавимостта на журналистическите разследвания и смятаме, че тези действия трябва да бъдат осъдени от всички институции и граждани, които смятат медийната свобода за фундамент на гражданското общество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!