Осман Октай: Това беше последно предупреждение за Доган

Юлиан Христов Последна промяна на 21 януари 2013 в 18:11 9039 10

Осман Октай

Снимка БНТ

Един от основателите на ДПС и близо 10 г. заместник на Ахмед Доган коментира пред OFFNews нападението срещу лидера на движението в събота. 

Г-н Октай, една от най-обсъжданите теми след нападението над Ахмед Доган беше, че това е постановка – какво смятате вие?

Някой се опитва да омаловажи нещата, пускайки версията, че едва ли не Доган и обкръжението му са организирали този цирк. Абсолютно заблуждаваща е такава концепция. Ако сериозно се изследва почеркът на цялото събитие, при което имаше отсъствие на Националната служба за охрана (НСО) – при подобни мероприятия не би трябвало никой в залата да може да мръдне при толкова VIP-гости от ЕС и VIP-клиента им Ахмед Доган... Никой не би могъл да припари до сцената, ако присъстващите от НСО охранители не бяха скрити. Така че, ако има някакъв сценарий, той трябва да се търси от тези, които организираха покушението и на Луканов, и на Илия Павлов, и на Емил Кюлев, и на Фатик...

Тоест, според вас Ахмед Доган не е знаел какво го очаква?

Не, абсолютно не. Ако всеки средно интелигентен човек анализира реакциите и поведението му, ще види, че той само не се напика...

Какъв е интересът на тези задкулисни сили, за да извършат този акт срещу Доган?

Това е продължение на ситуацията с Ахмед Емин. Отдавна кукловодите предупреждават Доган, че трябва изчезне от политическия живот и трябва да си посочи наследника, защото той вече им вреди.

Кои са тези кукловоди, в България ли са..?

Знаете, в цял свят службите контролират поведението, дори на преходните политици. Така е в цял свят. Особено българското политическо пространство, в последните 22 години, се ръководи по този начин.

Как е убеден според вас Октай Енимехмедов да съдейства на т.нар. „кукловоди“?

Той е употребен. Винаги се намират подобни „камикадзета“. Службите разполагат с много възможности. Още повече, че се заговори, че бил хванат с наркотици, което още повече улеснява възможността да бъде контролиран. Самото поведение на прокуратурата и разследващите след покушението, при което се опитаха да омаловажат ситуацията, като „хулиганство“ и т.н., говори за покриването на това лице.

Как оценявате поведението на делегатите, след като Октай беше обезвреден?

Задължително тази агресия трябва да бъде наказана. За това, защото ние сме членове на ЕС и НАТО. За това посегателство върху живота трябва да се наказва по законите на ЕС. Не може паднал човек да бъде пребит като куче. Това е типично поведение на талибаните на Доган по места и то от години. И службите много добре го знаят това – имаше убийства в Дуловско, имаше пребити хора, имаше отвлечени хора. Така че такова поведение е принцип вътре в партията. Тя се превърна в такава мафиотска структура. Самият факт, че дори българските партии не си позволяват да издигат от турската образована младеж водачи на листи в тези райони, показва, че всеки в тази държава е подчинен на модела „Доган“ и той да бъде обслужван. За това в тези райони не присъства никоя основна политическа партия и не прави структури, и не привлича кадри сред тази образована младеж.

За вас оттеглянето на Ахмед Доган от ДПС беше ли очаквано?

Аз не съм чул и не съм разбрал, че Ахмед Доган се е оттеглил. Ахмед Доган се обяви за пожизнен лидер на тази политическа формация. Кой ви каза, че Доган се е оттеглил? Това е поредната заблуда и медийна пропаганда на кукловодите. Едва ли не да скрият Ахмед Доган под предлог, че е станал почетен председател. Той си назначи нова мъжка секретарка, нов началник на кабинета или нов администратор, в лицето на Лютви Местан.

Случайно ли е това, че винаги в навечерието на избори Доган се появява и около него винаги има скандал?

Аз мисля, че това беше последно предупреждение за Доган. Той си мисли, че е недосегаем и се опитваше да се скрие, като показваше среден пръст на своите кукловоди. Те му казаха, че дори под светлините на прожекторите и пред европейските си гости, не е недосегаем. За това отсъстваше НСО и за това няма закон за НСО в България.

Как ще се отрази този инцидент на предстоящите избори. Това ще мобилизира ли електората на ДПС?

Електоратът на Доган е мобилизиран от 2005 година откакто се появи явлението „Атака“. Ако анализирате изборните резултати на Доган 1990 година досега, той до появата на Волен Сидеров и „Атака“ никога не е превишавал 24 мандата и 400 хил. гласоподаватели. Откакто се появи Волен Сидеров и националистите, които го обслужват с цялата държавна система, той стигна до 34-37 мандата. Сега има претенции да вземе 800 хил. гласоподаватели и е възможно да ги вземе. Защото, всичко това, което се случва в Пазарджик, никой не може да каже, че избирателите и мюсюлманската общност не са подплашени и не са обединени. Не им трябваше този екшън, за да се мобилизира.

Следващото управление на България може ли да бъде без участието на ДПС във властта?

Всеки, който си мисли, че може да управлява с присъствието на Доган, нека да знае, че това, което се случи през 1990 година, когато заседаваше Великото народно събрание и всички националисти налягаха по жълтите павета и се опитваха да не допускат турците в Парламента, ще им се стори песен. Парламентът, ако обяви, че се прави правителство с присъствието и участието на Доган като коалиционен партньор, съм убеден, че до такава степен ще ескалира напрежението, че народът няма да допусне да се състави такова правителство. И неслучайно министър-председателят казва: Ако седна на масата да преговарям с Доган, свършено е с ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2013 в 22:52

И според мен това е инсценировка.Този опит беше нещо като подготовка за истинския който предстои.Някой задавал ли си е въпроса защо пълнителя на пищова падна на пода по време на краткото боричкане.Ако сте гледали експеримента ,който показаха по тв 7 с това пущкало ще видите ,че за да не може да произведе изстрел пълнителя не е бил вкаран докрай.Второто нещо което ме впечатлява,че този Октай е спортист-боксьор,човек който е добре трениран да владее емоциите си.Ако искаше да го убие можеше да си сложи железния бокс и да го нацели в слепоочието.Преди това имаше една изтървана фраза от Доган “очаквайте големи изненади” и от Октай “карат ме да върша неща против волята ми”. И още нещо-защо няма заснети кадри как той се качва на трибуната и минавайки покрай президиума на събранието никой не става да го спре?

25.01 2013 в 13:24

http://www.segabg.com/article.php?id=633827
Официално заявено становище на един от най-близките до Доган хора от ДПС. Коментарите са излишни. Има ли съмнения още, че живеем в диктатура и управляващите ни показаха още веднъж, че няма недосегаеми?

23.01 2013 в 15:08

Октай,създадохте политици без Род,образование и култура!Признайте си!Ние,Българите сме търпеливи,но баба Ванга каза,че след 2012 идва Видьовден за много грешници!Тепърва ще сме свидетели на истинската "Същност" на т.н. политици от ДПС.Израснах с част от тях,познавам
психиката им!За какво Ви трябваше да ги вадите от корените на труда?Ирония,голяма ирония!
Иначе,ние сме търпеливи и ще наблюдаваме цялостното оакване... .
Кражба на образование,кражба на влияние,кражба на пари,кражба на имоти!
Аллах е Велик!Големият Видьовден наближава!

22.01 2013 в 12:04

Доста точен анализ и то от човек, който дълго време беше в "кухнята" на ДПС и познава нещата от близо, а и това е най-смисленото обяснение на атентата до момента. Много полезно е да се запази и да се проследи след 6-7 месеца дали сценарият е бил такъв.

22.01 2013 в 08:50

Агент сава е сценарист и режисьор на резила. Гледай докрая http://www.youtube.com/watch?v=Bi9mSImAo7Y

21.01 2013 в 22:43

От 3 дни чета какви ли не интервюта - това е най-точното! Откъдето и да го погледне човек....

21.01 2013 в 22:41

Хаха, и на предния конгрес, или там каквото му казват - пак си подаде оставката, но остана, защото "Хората го искат"

21.01 2013 в 22:39

Брутално интервю, впечатлен съм.
Но краят ми в съмнителен... за какво напрежение иде реч?

Предполагам промиват главите на помаците със (всъщност нямам идея с какво) че някой им мисли нещо страшно??

Единственото напрежение, за което съм абсолютно сигурен е това с циганите. Но се сещам че мюсулманите също толкова ги обичат, така че по-скоро сме на една страна.

Въпреки че "кукловодите" движат и ситуацията с циганите...

21.01 2013 в 19:56

г-н Осман Октай дълбоко е навлязъл в теорията на конспирациите.

21.01 2013 в 18:29

Защо ще го сплашват да се оттегля с този псевдо атентат, след като предварително беше обявено, че на конференцията ще обяви оттеглянето си?