Що за хора ходят на Карадере и къмпират диво? (видео)

Владимир Йончев 31 юли 2015 в 19:33 64082 26

Що за хора се тези, които вместо да отидат на хотел в курорт, предпочитат да почиват в палатка на плажа?

Попаднахме на видео, в което двама младежи - Светлана и Лъчезар, са разказали своето пътуване на стоп от София до Карадере, защо са тръгнали и какво ги мотивира да прекарат така почивката си.

Само ден след като те се връщат от Карадере, хайка от представители на общината, местни горски стражари, РИОСВ, някакво НПО и полицията посред нощ отиде на Карадере, за да прогони и глоби за диво къмпиране летуващите на палатки там туристи.

Карадере е един от няколкото все още небетонирани плажове в България. Намира се край град Бяла. От години представяща се за чуждестранна, а в действителност собственост на бивш български министър фирма, се опитва да построи огромен комплекс на Карадере.

Строежът беше спрян, най-вече с усилията на тези хора, които в нощта на вторник срещу сряда бяха събудени от полицията, прогонени посреднощ със семействата и децата си и глобени за диво къмпиране.

Ден по-късно същото се повтори на плажа Корал.

Корал е плаж край Лозенец. Наскоро инвеститор с разрешението на община Царево започна да бетонира дюните. В четвъртък кметът на Царево Георги Лапчев обясни, че не е знаел, че дюните са дюни, защото работи с документи, а не с репортажи на телевизията, а в документите плажът бил строителна площадка. 

Акциите на Корал и Карадере последваха заграждането на пътя между Созопол и Приморско. Кметът на Созопол Панайот Рейзи вдигна ограда на пътя с обяснението, че хората спират колите си, опъват палатки и нощуват на плажа. В последствие обяснението няколко пъти се променя. Мина през това, че асфалтът е лош и няма спасители, но така и не стигна до това, че от защитените територии на парка Ропотомо са извадени парцели, които са продадени на офшорки от Белиз и Каймановите острови и те възнамеряват да започнат строежи на нови бетонни комплекси наблизо.

Панайот Рейзи е кмет на ГЕРБ. Вкаран е в политиката от Красимир Премянов от БСП, става зам.-кмет от "Гергьовден", първия си мандат печели като кандидат на партията на Стефан Софиянски, за втория вече е кандидат на ГЕРБ, а сега се очаква да бъде издигнат и за трети мандат от ГЕРБ. По негово време защитената допреди няколко години територия Буджака беше бетонирана, като бяха бетонирани дори единствените по българското Черноморие фиорди.

Днес в 11 часа пред община Созопол е насрочен протест срещу желанието на скандалния кмет да ограничи достъпа до плажа Алепу.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна