Върнаха бариерите на пътя Созопол-Приморско

Владимир Йончев 27 юли 2015 в 16:39 18903 32

Снимка OFFNews

Бариерите на пътя Созопол-Приморско днес отново бяха поставени обратно, ден след като оградите бяха счупени от граждани, за да могат да преминават свободно.

Днес вече до тях има и полицаи, които следят за преминаването през бариерите.

Оградите спират пътя Дюни-Св. Тома. До него е и известният "шофьорски плаж".

Между двете ограждения има полицаи, които спират коли, но без задължителната за целта палка на КАТ. Те спряха и репортера на OFFNews, като отказват да се легитимират и представят.

Днес кметът на Созопол Панайот Рейзи обяви, че връща бариерата на пътя между Созопол и Приморско, с която своеволно прегради пътя към един от малкото останали диви плажове - т. нар. "Шофьорски плаж", между Дюни и Аркутино.

Поставените на 22 юли заграждения бяха премахнати от хората вчера, а днес кметът побърза да увери журналистите, че отново щял да ги сложи.

Аргументите му са следните: отсечката е в лошо състояние и се нуждае от ремонт; хората се настанявали на самите дюни; плажната ивица била неохраняема и имало риск някой да се удави.

"Нека не злоупотребяват гражданите. Не е никакъв проблемът да си оставиш колата до бариерата, да повървиш 20 – 30 – 50 метра и да си направиш плаж", каза Рейзи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!