Върнаха бариерите на пътя Созопол-Приморско

Владимир Йончев Последна промяна на 27 юли 2015 в 16:39 17590 32

Снимка OFFNews

Бариерите на пътя Созопол-Приморско днес отново бяха поставени обратно, ден след като оградите бяха счупени от граждани, за да могат да преминават свободно.

Днес вече до тях има и полицаи, които следят за преминаването през бариерите.

Оградите спират пътя Дюни-Св. Тома. До него е и известният "шофьорски плаж".

Между двете ограждения има полицаи, които спират коли, но без задължителната за целта палка на КАТ. Те спряха и репортера на OFFNews, като отказват да се легитимират и представят.

Днес кметът на Созопол Панайот Рейзи обяви, че връща бариерата на пътя между Созопол и Приморско, с която своеволно прегради пътя към един от малкото останали диви плажове - т. нар. "Шофьорски плаж", между Дюни и Аркутино.

Поставените на 22 юли заграждения бяха премахнати от хората вчера, а днес кметът побърза да увери журналистите, че отново щял да ги сложи.

Аргументите му са следните: отсечката е в лошо състояние и се нуждае от ремонт; хората се настанявали на самите дюни; плажната ивица била неохраняема и имало риск някой да се удави.

"Нека не злоупотребяват гражданите. Не е никакъв проблемът да си оставиш колата до бариерата, да повървиш 20 – 30 – 50 метра и да си направиш плаж", каза Рейзи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.07 2015 в 21:18

до:данъкоплатец

Момко,не му обръщай внимание.Той по принцип е Наполеон,но вчера беше Ivan Petrov(Vankata_820) .Тия мантри(за това какъв мастит бизнесмен бил и за многото му пари) сме ги чели....вече и аз не знам колко пъти.Как мислиш-дали е вярно?Дали на човек който е написал 40 000(четиридесет хиляди!!!-по негови думи) коментара из мрежата , би му останало изобщо някакво за да работи?

28.07 2015 в 21:14

до:данъкоплатец

Момко,не му обръщай внимание.Той по принцип е Наполеон,но вчера беше Ivan Petrov(Vankata_820) .Тия мантри(за това какъв мастит бизнесмен бил и за многото му пари) сме ги чели....вече и аз не знам колко пъти.Как мислиш-дали е вярно?

28.07 2015 в 12:55

Никъде в 2-та ми коментара не се чете омраза, явно сте ме разбрали погрешно. Не съм тръгнал да убеждавам когото и да било какъв съм и какво правя(точно и затова избягвам детайли относно себе си), но ми е малко смешно как парадирате с ОГРОМНИТЕ си доходи. Това, че пишете как заплатата ви е 8000 нетно е сигурно най-просташкото и глупаво нещо което съм прочитал тук. Не е срамно да нямаш пари, срамно е да се фукаш като ги имаш ;). След като ме нападате на личностна основа затова кой ми бил платил образованието, нека ви попитам според вас как може 18 годишен българин да се издържа сам в чужбина, че и образованието да си плаща? И само не ми излизайте с неща от сорта на "еми ще мие чинии по цял ден и ще учи по цяла нощ", тъй като само в България университета се възприема като нещо, което не изисква пълно отдаване, а и въпреки това съм работил почасово. Не ви ли е срам да ми говорите така? Твърдите, че сте образован и доказан, но разликата с истински образованите и доказани хора е, че те нямат нужда да го заявяват, защото си личи.

П.С. Никого не съм търсил да надъхвам, нито съм търсел одобрение, споделих искрено гледната си точка, за което много образования богат господин почиващ на всяка ривиера ме накара да съжаля. Успех ви пожелавам във всичко, макар и откровено да не ви харесвам Vanka.

28.07 2015 в 11:25

Do данъкоплатец:
Ти започна с омразата, Драги!!!:)
Да храниш България с 2 млрд.евро на година, не означава, като да я мразиш, НАЛИ?!:) :) :)
Иначе, ти накъдето отиваш, ние от там се връщаме - успели в БГ, с активна обществена дейност, с огромни доходи(8000лв.нет.) и добро образование, впоследствие успели и доказали се малко по-на Запад, способни да харчат парите си за почивка на всяка Ривиера!!!:)
Ако емигрантите, които избягаха от България се върнат, в БГ ще стане революция, надявам се ти е ясно, така че внимавай какво си пожелаваш!!!:)
ЕС беше отдушникът, който трябваше на родните комунисти, за да удържат властта, както виждаш още няма Лустрация в БГ, че и Гражданско общество!!!:)
Като си решил твърдо да оставаш и да се бориш за България, прочети моите 40 000 коментара в Мрежата за последните 8 години, и тогава ни надъхвай за каузата си - напиши си домашното!!!:) :) :)
Помощ ще получиш, ако покажеш качества и потенциал да се бориш със Статуквото, в противен случай се интегрирай с новите българи(в@рвари), които скоро ще ударят 2 милиона в БГ, нищо че развяваш Кореком диплома, платена от мама и тати!!!:)
Не ми приличаш на учил в чужбина, нищо че твърдиш, че още не си се доизучил!!!:)


"Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!"Ivan Petrov/Vankata_820/Vankata

28.07 2015 в 10:41

До: Ivan Petrov и Коментаторка

Искам да поясня, че това което написах бе провокирано от болката в мен относно проблематиката на нашето общество, която емиграцията задълбочава, а не от желание за нападки към когото и да е, тъй като всички трябва да уважаваме правото на избор. Също така бих искал да се разгранича от коментари от типа "Ще те заведа за ръка до терминал 2", тъй като смятам, че ние имаме нужда от всеобщо обединение, което означава разбирателство и консолидация на всички граждани, а не да се делим на софиянци и провинциалисти, левскари и цскари, бедни и богати, за и против бутането на ромските къщи, НАТО, ЕС и т.н. Аз също съм живял извън България последните 3 години (с цел образование, което просто НЕ мога да получа тук), но сега на 21,почти завършил, се върнах, за да търся задължителен от университета ми стаж. За изненада на много хора, но не и на мен, възможностите пред мен бяха толкова много, че ми бе трудно да избера точно в коя компания да започна стаж. Капка в морето, бихте си казали вие, но нямате представа колко много мотивирани, способни и будни млади хора биха направили същото дори само при началото на една прогресивна промяна(познавам 20тина такива, които се връщат с цел да я създадат), изразяваща се поне за мен в електронно правителство, дългосрочен план за демографската криза(безспорно НАЙ-големия проблем на страната), истинска (инициирана от граждани) съдебна, здравна и образователна реформа, както и разбира се забрана на бивши агенти на ДС да заемат държавна длъжност.

Колкото до парите изпращани от емигрантите у нас, наясно съм че те са повече от преките чуждестранни инвестиции на година, но какво щеше да стане ако тези 2 милиона човека работеха, гласуваха и плащаха данъци в България и миналогодишния протест не бе от 50 000, а от 500 000?

Оплакването е национален спорт у нас, а сме първенци и по гледане в чуждата паница, славното ни минало и как можело да бъде ама понеже друг е виновен не е. Всеки от нас трябва да чувства колективен дълг и колективна вина, защото допуска да бъде мачкан от гнилата система. Колкото и да не им харесва на някои хора, държавата това сме ние, и макар и да мразиш някой политик или известна личност, ние сме допуснали те да ни представляват пред света.

Искрено се надявам някой ден в близкото бъдеще да видя проект, петиция,организация... нещо, каквото и да е ... което да ни поведе в правилната посока.

28.07 2015 в 10:37

Do EMO:
Хе,хе, ако знаеш какви огромни ягоди цъфтят във Франкфурт, ум да ти зайде, Кв@зиБългарино!!!:) :) :)
Нищо 'де, Аз пропуснах Италианската Ривиера, та в тази посока, дали да не я посетя и там да оставя онези 8 000лв., които по-рано харчех в БГ на едно идване, а иначе забрави, че ще си изпратя спестените пари в БГ - с вашата Мюмюн Банкова система, трябва да си тежко болен мазохист, че да й се поднесеш на тепсия!!!:)
Само глуп@вите емигранти си изпращат и трупат паричките по сметки в БГ, останалите планират перспективно и не инвестират в Копторите на Свинята-майка и котило - устройваме се на Запад, Другарю Бетонджия!!!:)

28.07 2015 в 09:50

Не е проблем да си оставил колата - паяка чака. Ето затова хората предпочитат Гърция. Борисов да се замисли за „мат'риала” в кметските му листи.

28.07 2015 в 02:06

до:Ivan Petrov(Vankata_820

На теб няколко пъти съм ти отговарял и не смятам да го правя пак! Бери си там ягодите,пращай си парите на същите неудачници като теб и не мисли за моите проблеми.Достатъчно съм голям за да си ги решавам сам.

28.07 2015 в 00:59

Do Emo:
Циганин ли си, ром ли си, етнически българин ли си, не ме интересува, но ще ти напомня, че от Европейските фондове, влизат 70% от инвестициите в България, през Банката за развитие, в която пък Делян Пеевски е 90% кредитополучател на всички отпуснати в нея средства!!!:)
Аз като данъкоплатец в ЕС, не искам да хрантутя измекяри, като синчето на Свинята-майка и подобни на него, които презират емигрантите, най-малкото защото парите ми не отиват по предназначение за облагородяването на родината ми, а за нейното доунищожаване от разни посткомунистически прасчовци!!!:)
Постъпленията в държавната хазна, вследствие на изхарчени емигрантски преводи в България са над 2 млрд. евро на година, или сума, равняваща се на 5-6 процента от БВП на страната, а доходът, който българите в чужбина трансферират у нас, е съпоставим с добавената стойност, която генерира основен икономически сектор за страната, какъвто е туризмът!!!:) :) :)
А сега представи си, ако Ние, Българите в чужбина пожелаем да ви дискредитираме, вас българите в БГ, какво ще се случи, дали ще имате пари да си плащате интернета и да пишете хейтърските си глупости!!!:) И да, представи си, ако не сте в ЕС, колко ще се надявате да ви посетим пътищата на Рейзи и т.н.!!!:) :) :) Та в този ред на мисли, дали ще се озовем в Ориента, на Мармарис или във феодалните владения на квазитурци в БГ, май ще има разлика - хем качествена, хем количествена!!!:)
Внимавай какво си пожелаваш, квазиБългарино, че на нас парите са ни същите, като броим и самолетния билет, ако отидем на турската ривиера, гръцката ривиера, испанската ривиера или само на българската кенефджийница!!!:)
П.С. Откровено вярвам, че подобен коментар на неук "ЕМУ" българин, заслужава подобаващ отговор!!!:)
Кметът на Созопол да си подава оставката и да се приключва мимикрията му, като представител на интересите на държавата!!!:)

27.07 2015 в 23:43

"коментаторка" , знаеш ли къде е терминал 2? Ако не знаеш ще те хвана за ръчичка и ще те заведа.Прави със собствения си живот каквото намериш за добре , но ако обичаш недей да лискаш мозък с голямата кофа! Ще ти го кажа по друг начин-за тия като тебе изобщо , ама изобщо НЕ съжалявам ! От време на време нацията трябва да се пречиства от лошата кръв(мрънкачи,путьовци,неудачници и всякаква такава пасмина).Емиграцията е един от добрите начини!!! Прав ти път! Тука изобщо не ми трябваш!
ПП."данъкоплатец" , най-сърдечно ти стискам ръката!