Ексклузивно Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче

"Пътят между Созопол и Приморско не е нужен на никого"

OFFNews 28 юли 2015 в 08:29 17135 34

Панайот Рейзи

Пътят между Созопол и Приморско не е нужен на никого, тъй като има околовръстен път. Това коментира пред bTV кметът на Созопол Панайот Рейзи.

След като загражденията бяха премахнати, общината отново прегради пътя към един от малкото останали диви плажове - т. нар. "Шофьорски плаж", между Дюни и Аркутино.

Кметът бе категоричен, че пътят трябва да бъде затворен поради няколко причини. Първо, пътят е лош и трябва да се ремонтира и второ, плажът в този участък е неохраняем и следователно опасен за всички, решили да почиват там. 

Пътят ще бъде ремонтиран на есен, затварянето му обаче е наложително в средата на летния сезон. "Винаги има някой недоволен. Но какво да се направи? Трябва да има промени", коментира Рейзи. 

Хората, които почиват в района категорично не вярват на обяснението на кмета. "Несериозни са аргументите за затварянето на пътя. Трябва да сме доста наивни, за да повярваме на това", коментират плажуващите. 

Припомняме, че първо OFFNews писа, че хората сами изтръгнаха оградата, която спираше достъпа до един от малкото останали диви плажове. 

Само ден по-късно бариерата отново бе поставени, а според кмета на Созопол проблем няма, тъй като не е трудно "да си оставиш колата до бариерата, да повървиш 20 – 30 – 50 метра и да си направиш плаж". 

Този път обаче бариерите за циментирани, така че да не могат да бъдат премахнати от почиващите по Черноморието.  Все пак кметът каза, че след ремонтирането ще тръгнат процедури и ако те се окажат невъзможни, то бариерата ще бъде премахната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!