Quantcast

Оперативното мероприятие за влизане на "патриота" Доган във властта

Огнян Минчев Последна промяна на 30 декември 2015 в 17:42 11317 16

Покрай неизбежните "руско-турски" акценти на Догановата реч и последвалата я политическа екзекуция на Местан забравихме една от най-възможните мотивации за оперативното мероприятие на Сарая, която може да се окаже и най-важната.

ДПС има устойчив образ на брутално корумпирана политико-корпоративна мафиотска структура, чиято роля за съсипването на българската държава през последните десетилетия непрекъснато нараства. Безразделното корупционно присъствие на ДПС във властта предизвиква омерзение, което през последните години се засили под влияние на истерично-високомерното поведение на Лютви Местан в българския обществен живот.

От друга страна никой не е забравил "заслугите" на самия Доган към съсипването на българската държавност. Като започнем с "оня списък" от февруари 1992 г., преминем през ключовата роля на ДПС за създаването на политико-икономическата мафия в България от времето на кабинета Беров, като продължим до корупционните вакханалии в партньорство с третия Кобург и станишевата БСП от 2001-2009 г. и като приключим с безобразията от Костинброд, изнудването с кабинета Орешарски и с избора на Певвски за ДАНС...

Непоправимо отвратителна политическа биография на един човек, без който днешна България, оказва се, не може да бъде управлявана... Така след разклащането на управляващата коалиция като следствие на кастрираната съдебна реформа идва и оперативното мероприятие на Сарайско-библиотекарската групировка. Натоварвате всички лоши емоции, които предизвиква ДПС на марионетката, поставена за лидер, за по-сигурно афиширате факта, че тази марионетка слугува на много господари - и вътрешни и външни, "спасявате" България от заговора на Местан и вадите на сцената същия стар Доган - ама целия в бяло.

Нищите духом ръкопляскат, старите ченгета мъдро коментират, а през това време теренът се разчиства за поредното влизане на "патриота" Доган във властта. Да, гнусно е - направо да повърнеш - ама какво друго очаквате от тези типове? Да не би да сте изненадани...?

Текстът е препечатан от фейсбук страницата на политолога Огнян Минчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.01 2016 в 19:12

@Glog: Съгласен съм, с още някои уточнения: Няма нищо сложно в мероприятието - компилация от изтъркани десарски клишета. Целта наистина беше да се опраска Местан, като едновременно с това кръвта му се прелее на политическото зомби Доган. ДПС запада и неуспелите да се доберат до реална власт "групи по интереси" около бившата ДС изпадат в паника. Комбинацията си е откровено слабоумна и определено издава почерка на "мозъчния" тръст от библиотекарския. Вместо да изпише вежди, избоде очи. Вместо Доган да бъде асоцииран с решаването на наистина мащабен проблем, да бъде изкаран едва ли не спасител на нацията, той бе запратен директно в блатото на конфликт, към който България не трябва да е страна. Сега ще има да бършат, но каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.

01.01 2016 в 18:19

Общо взето Огнян Минчев е прав. С две добавки:

Първо, от този скандал държавата все пак има известна полза, защото политическата дейност на Местан и кръкът около него в прокарването на турска империалистическа политика в България не е за толериране. По-скоро е за рязане от корен.

Второ, вероятността проектите на Доган за ново пряко влизане във власта на ДПС, поне докато Бойко Борисов е премиер, е приблизително нулева. Не защото ББ е принципен, а защото примерът с това, което се случи преди година и нещо с БСП, е очеваден, а ББ притежава зверска интуиция в областта на политиката.

31.12 2015 в 15:40

Така е драги форумци. Гледам, че повечето от вас нямат нищо против да откъснат парче от родината ни, нито пък да носят шалвари и фереджета. Нещастен народ, който заслужава съдбата си. Истината е, че преди 40 години България беше по-богата и развита държава от Турция (сочат официалните данни). Чешете си езиците във форумите и въздишате по грантаджийски маймуни (и руски и американски). В това време България умира, ама на вас ви дреме на оная работа. Нали сме сеирджии и плямпала, затова сме се докарали до тук!

31.12 2015 в 08:38

Целта на Путиновото мероприятие е да обедини "Българските " патриотични организaции ДПС , ВМРО ,Патриотите и АБВГоце начело с баш воеводата, титанът на философската мисъл, великият хидроинженер,великият учен изследовател на Брауновият газ , великият учен и познавач на почвите в България д-р Ахмед Доган с партизанското име САВА

30.12 2015 в 22:11

Николайчо, не лъжи. Тогава не си сапомням десни интелекуалци да са казвали, че носенето на списъци по чужди посолства е патриотично дело. Просто имаше съмнения, че е имало такова нещо, понеже инфото идваше от агентите Бор, Димитър и Петьо Соплола. Ай стига ченгеджийски номерца, вече не сме толкоз наивни като '92 год.

30.12 2015 в 21:53

Абе всичко хубаво, ама аз помня 1992 и тогава за същите десни интелектуалци "оня списък" беше патриотичен акт, а не съсипване на българската държавност. И ръкоположения от СДС конституционен съд разреши съществуванео на ДПС.

30.12 2015 в 20:45

Eми верно да подадеш банан на негър и да честитиш Коледа на свиня не върви.

30.12 2015 в 20:31

Казва се "активно мероприятие", а не оперативно.....ами какво да му кажеш, социолог, то май на власт са социолозите, от доста време формират общественото мнение в една или друга посока, която е изгодна на силните на деня, а, сетих се, че има и един министър от женски пол който е социолог, нищо лошо, но социологията е от науките близки до шарлатанството........но нали ни учиха, че всеки трябва да работи това за което е учил....да, ама не....за това България е след о.Тамбукту, по икономика и вътрешен брутен продукт

30.12 2015 в 20:13

Сетила се Мара да се побара.

Тая "...брутално корумпирана политико-корпоративна мафиотска структура..." (етническата партия ДПС) навремето беше регистрирана В НАРУШЕНИЕ на КОНСТИТУЦИЯТА, под натиска на западняшките посранници от ФАЩ, Дребнобритания и Жабария. Поне така се говори и намеква в общественото постранство.

Обаче досега седераст-сороститутките мълчаха по тази тема като пукали, и се присмиваха на Сидеров, когато я повдигаше. Когато обаче им дадоха сигнал от улица Козяк, изведнъж се втурнаха обясняват колко били "ЛОШИ" Доган и ДПС. Еми ЩО МЪЛЧАТЕ ДОСЕГА БЕ? Омерзен съм.

30.12 2015 в 20:06

Оги,прасчо и твоята Коледа ще дойде