Оперативното мероприятие за влизане на "патриота" Доган във властта

Огнян Минчев Последна промяна на 30 декември 2015 в 17:42 11771 16

Покрай неизбежните "руско-турски" акценти на Догановата реч и последвалата я политическа екзекуция на Местан забравихме една от най-възможните мотивации за оперативното мероприятие на Сарая, която може да се окаже и най-важната.

ДПС има устойчив образ на брутално корумпирана политико-корпоративна мафиотска структура, чиято роля за съсипването на българската държава през последните десетилетия непрекъснато нараства. Безразделното корупционно присъствие на ДПС във властта предизвиква омерзение, което през последните години се засили под влияние на истерично-високомерното поведение на Лютви Местан в българския обществен живот.

От друга страна никой не е забравил "заслугите" на самия Доган към съсипването на българската държавност. Като започнем с "оня списък" от февруари 1992 г., преминем през ключовата роля на ДПС за създаването на политико-икономическата мафия в България от времето на кабинета Беров, като продължим до корупционните вакханалии в партньорство с третия Кобург и станишевата БСП от 2001-2009 г. и като приключим с безобразията от Костинброд, изнудването с кабинета Орешарски и с избора на Певвски за ДАНС...

Непоправимо отвратителна политическа биография на един човек, без който днешна България, оказва се, не може да бъде управлявана... Така след разклащането на управляващата коалиция като следствие на кастрираната съдебна реформа идва и оперативното мероприятие на Сарайско-библиотекарската групировка. Натоварвате всички лоши емоции, които предизвиква ДПС на марионетката, поставена за лидер, за по-сигурно афиширате факта, че тази марионетка слугува на много господари - и вътрешни и външни, "спасявате" България от заговора на Местан и вадите на сцената същия стар Доган - ама целия в бяло.

Нищите духом ръкопляскат, старите ченгета мъдро коментират, а през това време теренът се разчиства за поредното влизане на "патриота" Доган във властта. Да, гнусно е - направо да повърнеш - ама какво друго очаквате от тези типове? Да не би да сте изненадани...?

Текстът е препечатан от фейсбук страницата на политолога Огнян Минчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!